Latvijas tenisa valstsvienības kapteinis Ģirts Dzelde otrdien atzina, ka vaina par zaudējumu Maķedonijas valstsvienībai ir jāuzņemas pašiem, vēsta izdevums "Sporta Avīze".
Latvijas valstsvienība Deivisa kausa izcīņas mačā ar Maķedoniju piedzīvoja negaidītu zaudējumu, piekāpjoties ar 1:4. Pēc piedzīvotā zaudējuma Dzelde izteicās, ka ir ļoti pārsteigts par tenisistu neizteiksmīgo sniegumu, kā arī kritizēja tenisa izlases līderi Erenstu Gulbi par zaudējumu klasi vājākam tenisistam.

"Par Ernestu baidījos visu laiku, jo treniņos viņš nerādīja labāko sniegumu un bija nedaudz nomākts. Taču pēdējā treniņā piektdien no rīta viņš darbojās labi," stāsta Dzelde.

"Spēles beigās turēju viņam ledu un iesaistījās mūsu fizioterapeits. Izskaņā grūtības radīja ne tikai celis, bet arī krampji. Ernests teica, ka fiziski nejūtoties labi, jo pēdējā laikā neko daudz nebija darījis, lai saudzētu celi. Taču pretinieks bija jāapspēlē, par spīti traumai," turpina Dzelde.

Dzelde arī atzina, ka Juška nav attaisnojis uz viņu liktās cerības, jo pēc Gulbja aizbraukšanas tieši Juškam vajadzēja kļūt par komandas līderi, bet viņš to nespēja, zaudējot gan vienspēlēs, gan spēlējot pārī ar Denisu Pavlovski.

Nākamajā Deivisa kausa izcīņas kārtā Latvijas tenisisti tiksies ar Horvātijas vai Itālijas izlasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!