Foto: AFP/Scanpix/LETA
ASV tenisistei Koko Gofai Austrālijas atklātā čempionāta astotdaļfinālā nebija daudz iespēju uzvarēt Latvijas pirmo raketi Aļonu Ostapenko, pēc zaudējuma atzina amerikāniete.

Jau ziņots, ka Ostapenko svētdien Melburnā sasniedza Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu, sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra labāko astoņniekā iekļūstot pirmo reizi karjerā.

Astotdaļfināla spēlē Ostapenko ar rezultātu 7-5, 6-3 uzvarēja amerikānieti Koko Gofu un ceturtdaļfinālā tiksies ar planētas pirmo raketi Igu Švjonteku apturējušo Jeļenu Ribakinu.

"Bija smaga spēle, domāju, ka Aļona aizvadīja labu maču un spēlēja agresīvi. Viss strādāja viņas labā, centos ar to cīnīties. Šo to varēju uzlabot, taču uzskatu, ka viņa uzvarēja pelnīti," pēcspēles preses konferencē teica Gofa.

"Viņa ļoti labi uzņēma servi un izjauca man ritmu, kā arī guva punktus ar uzbrukuma sitieniem, kas, spēlējot pret mani, nav viegli. Īsti nebija iespēju pret viņu. Esmu sarūgtināta, bet darīju visu, ko varēju," atzina ASV tenisiste.

Ostapenko WTA rangā ieņem 17.vietu, bet Gofa ir planētas septītā rakete, ar šādiem numuriem tenisistēm spēlējot arī sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā.

2023.gada sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs Melburnā uz cietā seguma norisināsies līdz 29.janvārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!