Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas tenisists Ernests Gulbis pirmdien Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā pakāpies par 12 pozīcijām un ierindojas 83. vietā, bet Sieviešu Tenisa asociācijas (WTA) rangā Anastasija Sevastova pēc divu pozīciju krituma ierindojas 13. pozīcijā.

Aizvadītajā nedēļa Gulbis sasniedza ceturtdaļfinālu Indijas pilsētā Punē notikušajā turnīrā, un nopelnītie 45 ATP ranga punktu ļāva no 95. vietas pakāpties uz 83.

No Latvijas tenisistiem ATP rangā vēl atrodams Mārtiņš Podžus, kurš zaudējis vienu vietu un ierindojas dalītā 609. pozīcijā.

Savukārt Sevastova WTA rangā zaudējusi divas pozīcijas un ierindojas 13. vietā, jo viņa Brisbenas turnīrā neaizstāvēja 85 ranga punktus. Aizvadītajā gadā viņa Brisbenā iekļuva pusfinālā, bet pagājušajā nedēļā viņa no šī turnīrā izstājās ceturtdaļfinālā.

Savukārt Jeļena Ostapenko neraugoties uz neveiksmīgo sezonas sākumu, saglabāja savu 22. pozīciju. Ostapenko Šeņdžeņas WTA "International" sērijas turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu 0-6, 2-6 kapitulēja rumānietei Monikai Nikulesku.

No Latvijas tenisistēm WTA rangā atrodamas arī Diāna Marcinkeviča (274. vieta) un Daniela Vismane (643. vieta).

ATP ranga līderpozīcijā atrodas serbs Novaks Džokovičs, otrais savukārt ir spānis Rafaels Nadals, kamēr trešo vietu ieņem leģendārais šveicietis Rodžers Federers. Savukārt ceturtais ir ATP sezonas noslēguma turnīrā uzvarējušais Vācijas pārstāvis Aleksandrs Zverevs, piektais ir argentīnietis Huans Martins del Potro, bet sestais ir Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) tenisists Kevins Andersons. Tālāk seko horvāts Marins Čiličs un austrietis Dominiks Tīms, bet devīto pozīciju ieņem japānis Kei Nišikori, kamēr desmitais ir amerikānis Džons Isners.

Savukārt WTA ranga pirmajās trīs vietās izmaiņas nav notikušas – līdere ir rumāniete Simona Halepa, kurai seko vāciete Angelika Kerbera un dāniete Karolīna Vozņacki. Uz ceturto vietu pakāpusies Naomi Osaka no Japānas, bet piektā tagad ir amerikāniete Sloeina Stīvensa. Jeļina Svitoļina no Ukrainas noslīdēja uz sesto vietu, čehiete Karolīna Plīškova pakāpusies uz septīto vietu, viņas tautiete Petra Kvitova noslīdēja uz astoto vietu, bet nīderlandiete Kiki Bertensa un Darja Kasatkina no Krievijas noslēdz TOP 10.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!