Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pirmdien publicētajā ATP pasaules ranga sarakstā zaudējis 13 pozīcijas, kas ir lielākais kritums starp TOP 100 tenisa spēlētājiem.

Šobrīd Gulbis ATP rangā ierindojas 81.vietā. Pirmdien Gulbis Ķīnas pilsētā Šeņdžeņā uzsāks "ATP World Tour 250" sērijas turnīru, sacenšoties ar pret austrālieti Džonu Milmenu.

Gulbis šogad aizvadījis 32 cīņas, kā laikā gūtas tikai desmit uzvaras, turklāt pusi no tām viņš izcīnīja augustā aizvadītajā Monreālas "Masters 1000" turnīrā, kurā no kvalifikācijas aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam. Pēc tā latvietis atkal cietis piecus zaudējumus pēc kārtas.

No pārējiem Latvijas tenisistiem Mārtiņš Podžusi ierindojas 454.vietā, Jānis Podžus - 839.vietā, Miķelis Lībietis – 859.vietā un Mikus Losbergs – 1736.vietā.

ATP ranga labāko desmitniekā izmaiņas nav notikušas. Līderis joprojām ir Novāks Džokovičs, kuram seko Rodžers Federers, Endijs Marejs, Stens Vavrinka, Tomašs Berdihs, Kei Nišikori, Rafaels Nadals, Davids Ferrers, Milošs Raoničs un Žils Simons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!