Foto: AFP/Scanpix

Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis otrdien cieta zaudējumu Francijas atklātā čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā, tādējādi neturpinot cīņu par pamatturnīru.

Gulbis, kurš ATP rangā ieņem 163.vietu, ar rezultātu 3-6, 5-7 zaudēja itālim Marko Čekinato, kurš reitingā ir 110.pozīcijā un kvalifikācijā bija izlikts ar piekto numuru.

Lai sasniegu pamatturnīru, jāpārvar atlases trīs kārtas. Zaudējums kvalifikācijas pirmajā kārtā liegs Gulbim tikt pie ATP ranga punktiem.

Gulbim šajā mačā bija trīs "eisi", bet itālim - divas netveramās serves. Latviešu tenisists pieļāva piecas dubultkļūdas, kamēr pretinieks šajā statistikas rādītājā palika uz nulles. Gulbim arī gandrīz divtik vairāk nepiespiesto kļūdu (30/17).

Latviešu tenisists zaudēja savu pirmo servi, bet uzreiz ar breiku vienu punktu atguva. Tomēr pirmā seta astotajā geimā viņš pie savas serves uzvarēja tikai vienu izspēli, kas Čekinato ļāva panākt 5-3 un pēc tam uzvarēt setu.

Otrā seta trešajā un piektajā geimā Gulbis atspēlēja pa vienai breikbumbai, tomēr 11.geimā viņš savu servi nenosargāja. Sekojošajā geimā Itālijas tenisists servēja par uzvaru mačā un panāca 7-5 setā, pieliekot punktu duelim.

Abi tenisisti, kuri savulaik spēlējuši "French Open" pusfinālā, savā starpā līdz šim nebija tikušies.

Karjeras laikā Gulbis ir izcīnījis sešus turnīra uzvarētāja titulus vienspēlē, kamēr viņa pretinieks - trīs.

Labākie Gulbja sasniegumi "Grand Slam" turnīros ir tieši Francijas atklātajā čempionātā, kur viņš 2008.gadā iekļuva ceturtdaļfinālā, bet 2014.gadā - pusfinālā. Pagājušajā gadā viņš bija spiests izstāties jau pirmajā kārtā.

Šā gada pirmajā "Grand Slam" turnīrā Latvijas pirmā rakete nokļuva līdz trešajai kārtai, bet "US Open" viņš nevarēja spēlēt zemās ranga vietas dēļ, jo Ņujorkā nenotika kvalifikācijas kārtas.

Tieši tāpat "French Open" ir Čekinato veiksmīgākais "Grand Slam" turnīrs. 2018.gadā viņš aizkļuva līdz pusfinālam, bet visos citos mēģinājumos nevienā no četriem "Grand Slam" viņš nav pārvarējis pirmo kārtu, arī pagājušā gada "French Open".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!