Foto: EPA/LETA
Latvijas tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP rangu tabulā ir pakāpies vēl vienu pozīciju augstāk, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, un atrodas 21. vietā, kas ir jauns viņa karjeras rekords.

Labāko pasaules tenisistu desmitniekā izmaiņas minimālas – joprojām pirmās raketes godā ir spānis Rafaels Nadals, kuram seko Rodžers Federers un Novāks Džokovičs. Vietu TOP10 pa šo nedēļu ir zaudējis austrietis Jirgens Melcers, un viņa vietā uz 10. Vietu ir pacēlies krievu tenisists Mihails Južnijs.

Andis Juška ir zaudējis vienu pozīciju un atrodas 314. pozīcijā, bet lielāko kāpumu aizvadītajā nedēļā no Latvijas tenisistiem sasniedzis Deniss Pavlovs, kurš pacēlies par 20 pozīcijām un atrodas 544. vietā. Nemainīgi 369. vietā ir Kārlis Lejnieks un 1364. vietā - Miķelis Lībietis. Adrians Žguns ir zaudējis piecas pozīcijas un noslīdējs uz 668. vietu.

Sieviešu WTA rangā Latvijas labākā tenisiste Anastasija Sevastova joprojām saglabā 36. Pozīciju, un izmaiņas nav notikušas arī kopējā sarakstā – WTA ranga līdere ir dāniete Karolīna Vozņacki, otrā ir Kima Klijstersa, trešā – Vera Zvonareva.

No pārējām Latvijas tenisistēm savu pozīciju rangu tabulā ir uzlabojušas Līga Dekmeijere – 613. vieta (iepriekšējā nedēļā – 615.v.), Līna Lileikite – 1074. vieta (1081.v.) un Jūlija Kuļibaba – 1149. vieta (1154.v.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!