Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP pasaules rangā, kas sestdien publicēts pirms Austrālijas atklātā čempionāta, pakāpies par vienu vietu un tagad ieņem 23.pozīciju, kas ir viņa karjeras rekordvieta.

Šobrīd Latvijas tenisistam ir 1575 ranga punkti. Kā ziņots, iepriekšējā Gulbja karjeras rekordvieta bija 24.pozīcija, kurā viņš nemainīgi atradās jau kopš novembra vidus, bet pirmoreiz viņš šo pozīciju sasniedza oktobra vidū.

Šonedēļ Gulbis piedalījās Sidnejas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā, kurā pusfināla cīņā ar 6-7 (1:7), 0-6 zaudēja francūzim Žilam Simonam, kurš vēlāk triumfēja šajā turnīrā.

Nākamnedēļ Gulbis spēlēs Austrālijas atklātajā čempionātā, kurā izlikts ar 24.numuru. Pirmajā kārtā latvietis tiksies ar vācieti Benjaminu Bekeru, kurš jaunākajā ATP rangā saglabājis 55.vietu.

No pārējiem Latvijas tenisistiem jaunākajā ATP rangā Andis Juška saglabājis 339.pozīciju, bet Kārlis Lejnieks pakāpies par vienu vietu uz 378.pozīciju.

Tikmēr Deniss Pavlovs joprojām ieņem 549.vietu, Adrians Žguns atguvis vienu vietu un tagad atrodas 665.pozīcijā, bet Miķelis Lībietis atrodas 1359.vietā.

ATP ranga galvgalī nekādas izmaiņas nav notikušas. Pirmo vietu joprojām ieņem spānis Rafaels Nadals, kuram seko šveicietis Rodžers Federers un serbs Novāks Džokovičs.

Ceturto vietu saglabājis zviedrs Robins Sēderlings, bet piektais joprojām ir brits Endijs Marejs. Tikmēr sesto vietu joprojām ieņem čehs Tomašs Berdihs, septīto vietu saglabājis spānis Davids Ferrers, bet viņam seko amerikānis Endijs Rodiks.

Devītais joprojām ir spānis Fernando Verdasko, bet desmitajā vietā atrodas krievs Mihails Južnijs.

Šonedēļ risinājās divi ATP kategorijas turnīri. Sidnejā uzvarēja francūzis Žils Simons, kurš jaunākajā rangā pakāpies par septiņām vietām un tagad ieņem 34.pozīciju, bet Oklendā triumfēja Ferrers.

Dubultspēļu rangā no Latvijas tenisistiem visaugstāko vietu ieņem Juška, kurš saglabājis 170.pozīciju, savukārt Pavlovs pakāpies uz 206.pozīciju.

Gulbis saglabājis 400.vietu, Lībietis joprojām ieņem 665.vietu, bet Lejnieks atrodas 961.vietā. Savukārt Artūrs Kazijevs rangā ieņem 1176.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!