Foto: AFP/Scanpix

Latvijas vadošie tenisisti Ernests Gulbis, Anastasija Sevastova un Jeļena Ostapenko pirmdien, 3. aprīlī, publicētajos pasaules rangu jaunākajos sarakstos piedzīvojuši nelielus kritienus.

WTA sieviešu tenisa rangā Sevastova noslīdējusi par vienu vietu un ieņem 26. pozīciju, bet Ostapenko pēc divu pozīciju kritiena atrodas 66. vietā. Vēl no Latvijas tenisistēm pasaules rangā Diāna Marcinkēviča ieņem 296. vietu, Laura Gulbe – 1139., bet Daniela Vismane – 1237. vietu.

WTA rangā labāko sešiniekā šajā nedēļā bez izmaiņām – līdere ir Angelika Kerbere, kurai seko Serēna Viljamsa, Karolīna Pliškova, Dominika Cibuļkova, Simona Halepa un Harvine Mugurusa.

ATP vīriešu tenisa rangā lejupslīdi turpina piedzīvot Gulbis, kurš tagad atrodas jau 176. vietā. Tik zemu Latvijas tenisists nav bijis kopš 2006. gada 23. oktobra, kad ieņēma 204. vietu.

ATP pasaules rangā vēl no Latvijas tenisistiem Miķelis Lībietis ieņem 427. vietu, Mārtiņš Podžus – 832., Krišjānis Stabiņš – 939., Rūdolfs Mednis – 1558., Jānis Podžus – 1619., Rihards Emuliņš – 1644., bet Artūrs Lazdiņš – 2092. vietu.

ATP ranga pirmās trīs vietas palikušas nemainīgas – Endijs Marejs, Novāks Džokovičs un Stens Vavrinka. Uz septīto vietu no ceturtās noslīdējis Kei Nišikori, ceturtajā pozīcijā pēc vairāku mēnešu pārtraukuma atgriezies Rodžers Federers, piektais ir Rafaels Nadals, bet labāko sešinieku noslēdz Milošs Raoničs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!