Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP pasaules rangā, kas publicēts svētdien pirms gada otrā "Grand Slam" turnīra - Francijas atklātā čempionāta - zaudējis vienu pozīciju un tagad ieņem 93.vietu.

Gulbja kontā šobrīd ir 596 ranga punkti.

Gulbis iepriekšējās divas nedēļas turnīros nestartēja, bet nākamajā nedēļā arī viņš uzsāks dalību Francijas atklātajā čempionātā, pirmajā kārtā spēkojoties ar Kazahstānas pārstāvi Mihailu Kukuškinu, kurš jaunākajā ATP rangā atrodas 53.vietā.

Pēc Francijas atklātā čempionāta noslēgsies atlase šovasar gaidāmajām Londonas olimpiskajām spēlēm, tāpēc Parīzes turnīrā Gulbim būs ļoti svarīgi nospēlēt sekmīgi.

No pārējiem Latvijas tenisistiem jaunākajā ATP rangā Andis Juška zaudējis septiņas vietas un šobrīd ieņem 380.pozīciju, Deniss Pavlovs atkāpies par 11 pozīcijām uz 633.vietu, bet Artūrs Kazijevs un Mārtiņš Podžus, kuri izcīnījuši pa vienam ATP ranga punktam, šobrīd ieņem attiecīgi 1742. un 1801.pozīciju.

Ranga pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas.

Pirmo vietu saglabājis serbs Novāks Džokovičs, bet otrajā pozīcijā atrodas spānis Rafaels Nadals, kuram seko šveicietis Rodžers Federers. Savukārt ceturtajā pozīcijā joprojām atrodas skots Endijs Marejs.

Piektais ir francūzis Žo Vilfrīds Tsonga, kuram seko spānis Davids Ferrers, bet septītais joprojām ir čehs Tomašs Berdihs.

Astoto vietu joprojām ieņem Serbijas tenisists Janko Tipsarevičs, devīto vietu saglabājis argentīnietis Huans Martins del Potro, bet desmitajā vietā atrodas Mārdijs Fišs no ASV.

Dubultspēļu rangā no Latvijas tenisistiem šobrīd visaugstāko vietu ieņem Juška, kurš zaudējis divas vietas un atrodas 293.pozīcijā, bet Pavlovs saglabājis 304.vietu.

No pārējiem Latvijas tenisistiem Miķelis Lībietis dubultspēļu rangā ieņem 1233.pozīciju, Kazijevs atrodas 1253.vietā, savukārt dvīņubrāļi Jānis un Mārtiņš Podži dala 1352.vietu.

Savukārt Latvijas vadošā tenisiste Anastasija Sevastova jaunākajā WTA vienspēļu rangā, kas publicēts svētdien pirms gada otrā "Grand Slam" turnīra - Francijas atklātā čempionāta - atguvusi četras vietas un tagad ieņem 226.pozīciju.

Sevastovas kontā ir 269 ranga punkti.

Šīs nedēļas sākumā Sevastova jau pēc trīs aizvadītiem geimiem nolēma neturpināt Strasbūras WTA "International" sērijas turnīra pamatsacensību pirmās kārtas maču. Latvijas tenisiste pirmajā kārtā spēkojās ar ungārieti Tīmeu Babošu, taču pirmajā setā zaudēja trīs geimus pēc kārtas un pie sev nelabvēlīgā rezultāta 0-3 nolēma neturpināt cīņu.

Francijas atklātajā čempionātā Sevastova nepiedalīsies.

Kā ziņots, šā gada sākumā Sevastova traumas dēļ nepiedalījās Austrālijas atklātajā čempionātā, kurā pērn aizkļuva līdz ceturtajai kārtai, tāpēc viņa zaudēja 280 ranga punktus, janvārī atstājot WTA saraksta pirmo simtnieku, bet pēc tam pakāpeniski pietuvojoties jau trešā simta beigām.

Tagad līdz pat augusta otrajai pusei Sevastovai jāaizstāv vien daži WTA punkti.

No pārējām Latvijas tenisistēm jaunākajā WTA vienspēļu rangā Diāna Marcinkēviča pakāpusies par 11 pozīcijām uz 318.vietu, bet Līga Dekmeijere saglabājusi 784.pozīciju.

Tikmēr 14 gadus vecā Jeļena Ostapenko, kura WTA vienspēļu rangā debitēja pagājušajā mēnesī, zaudējusi septiņas vietas un atrodas 978.pozīcijā, bet Lina Lileikite atkāpusies par septiņām pozīcijām uz 1001.vietu.

WTA ranga pirmajā desmitniekā nekādas izmaiņas nav notikušas.

Pirmo vietu saglabājusi baltkrieviete Viktorija Azarenka, kurai seko krieviete Marija Šarapova un čehiete Petra Kvitova.

Ceturto vietu joprojām saglabā poliete Agņeška Radvanska, piektā joprojām ir amerikāniete Serēna Viljamsa, kurai seko austrāliete Samanta Stosura.

Septīto pozīciju saglabājusi ķīniete Na Li, astoto vietu joprojām ieņem Mariona Bartolī no Francijas, bet devītā joprojām ir iepriekšējā WTA ranga līdere Karolīna Vozņacki no Dānijas. Tikmēr pirmo desmitnieku noslēdz vāciete Angelika Kerbere.

Tikmēr dubultspēļu rangā Dekmeijere atguvusi divas pozīcijas un tagad ieņem 82.vietu, bet Marcinkēviča pakāpusies par desmit vietām uz 300.pozīciju. Savukārt Sevastova zaudējusi divas pozīcijas un šobrīd ieņem 352.vietu, bet Madara Straume atrodas ranga 1074.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!