Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis trešdien nespēja iekļūt Minhenes turnīra ceturtdaļfinālā, zaudējot otrās kārtas mačā.

Minhenes turnīra otrajā kārtā Gulbis ar 4-6, 7-6 (7:3), 1-6 piekāpās mājiniekam Tomijam Hāsam, kurš izlikts ar trešo numuru. ATP pasaules rangā Hāss ieņem 14.vietu, bet Gulbis – 49.

Par dalību turnīrā Gulbis nopelnīja 20 ieskaites punktus, kas gan viņam neļaus uzlabot situāciju pasaules ranga jaunākajā sarakstā nākamajā nedēļā.

Pirmajā setā sākumā tenisisti līdzīgi cīnījās, lai gan tuvāk pretinieka serves laušanai bija Hāss. Izšķirošs bija devītais geims, kurā Gulbis nenosargāja savu servi. Nākamajā geimā Hāss savu iespēju izmantoja un uzvarēja pirmo setu.

Otrā seta sākumā Gulbis paņēma Hāsa servi, ātri izvirzījās vadībā ar 3-0, taču tikpat ātri latviešu tenisists ļāva Hāsam izlīdzināt rezultātu 3-3. Seta turpinājumā tenisistiem neizdevās lauzt pretinieka servi, bet "tie break" izspēlē pārliecinoši labāks bija Gulbis. Diemžēl, pēc uzvarētā seta Gulbim pajuka spēle. Lai gan pēc diviem geimiem rezultāts bija vēl 1-1, nākamajos geimos kortā pilnībā dominēja Hāss, kurš izšķirošo setu uzvarēja ar 6-1.

Portāls "Delfi" piedāvāja šīs spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!