Foto: AFP/Scanpix
Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis ir nedaudz uzlabojis savu situāciju jaunākajā ATP vīriešu tenisa rangu tabulā, pakāpjoties par vienu pozīciju un ieņemot 78. vietu, savukārt Anastasija Sevastova WTA rangā ir zaudējusi sešas pozīcijas un noslīdējusi uz 57. vietu.

Vienu pozīciju zemāk, salīdzinot ar iepriekšējo vērtējumu, atrodas Andris Juška, kurš tagad ir 401. vietā, bet Kārlis Lejnieks pakāpies par divām vietām un ir 427. pozīcijā. Savu situāciju ATP rangā uzlabojuši arī Deniss Pavlovs (507. vieta) un Artūrs Kazijevs (1727. vieta), attiecīgi par vienu un 10 pozīcijām. Adrians Žguns ir saglabājis savu 752. vietu, bet Miķelis Lībietis noslīdējis par divām pozīcijām uz 1399. vietu.

No Latvijas tenisistēm savu pozīciju jaunākajā WTA rangā ir izdevies uzlabot Līgai Dekmeijerei, kura pakāpusies no 693. uz 682. vietu, un Līnai Lileikitei – no 1114. uz 1111. vietu, bet Diāna Marcinkēviča ir zaudējusi 12 pozīcijas un noslīdējusi uz 414. vietu. Pārējās Latvijas tenisistes WTA ranga punktus nav ieguvušas.

ATP ranga pirmais septītnieks bez izmaiņām - pirmais joprojām ir Novāks Džokovičs, otrais ir Rafaels Nadals, viņiem seko Rodžers Federers, Endijs Marejs, Robins Sēderlings, Dāvids Ferrers un Gēls Monfils, bet Tomašs Berdihs ir samainījies vietām ar Mārdiju Fišu un pacēlies uz astoto pozīciju.

Savukārt WTA rangā izmaiņu nav visā pirmajā divdesmitniekā, Karolīnai Vozņacki saglabājot pirmo vietu. Pirmās izmaiņas trešajā desmitā - no 25. uz 23. vietu pacēlusies itāliete Roberta Vinči.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!