Foto: AFP/Scanpix
Pirmdien publicētajā ATP pasaules rangā Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis nedaudz uzlabojis savas pozīcijas, bet WTA pasaules rangā kritienu piedzīvojusi Anastasija Sevastova.

Gulbis jaunākajā rangā pakāpies par vienu pozīciju un ieņem 63.vietu. Prognozējams, ka nākamajā rangā Gulbis atkal piedzīvos ievērojamu kritienu, jo viņš šonedēļ nepiedalās Romas "Masters Series" turnīrā, kurā pērn spēlēja pusfinālā.

Vēl ATP rangā no Latvijas tenisistiem Andis Juška ieņem 390.vietu, Kārlis Lejnieks - 413.vietu, Deniss Pavlovs - 500.vietu, Adrians Žguns - 753.vietu, bet Miķelis Lībietis - 1366.vietu.

ATP ranga labāko sešiniekā izmaiņas nav notikušas. Pirmais joprojām ir Rafaels Nadals, taču lēnām viņam tuvojas fantastiski sezonu iesākušais Novāks Džokovičs. Trešais joprojām ir Rodžers Federers, bet vēl sešiniekā ir Endijs Marejs, Robins Sēderlings un Davids Ferrers.

WTA rangā Sevastova zaudējusi deviņas pozīcijas un tagad atrodas 47.vietā. Vēl WTA rangā no Latvijas sportistēm Diāna Marcinkēviča atrodas 532.vietā, Līga Dekmeijere - 689.vietā, Lina Lileikite - 1078.vietā, bet Jūlija Kuļibaba - 1168.vietā.

WTA ranga augšdaļā pirmo vietu saglabā Karolīna Vozņacki, kurai seko beļģiete Kima Klijstersa, krieviete Vera Zvonareva, Viktorija Azarenka, Frančeska Skjavone un Na Li.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!