Foto: F64

Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis pirmdien atjaunotajā ATP rangā pakāpies par divām pozīcijām un ieņem 188. vietu.

Gulbim kāpums izdevies par spīti tam, ka viņš aizvadītajās divās nedēļās netika pie ranga punktiem.

Par vienu vietu pakāpies Mārtiņš Podžus (454.), deviņu pozīciju kritums ir Robertam Štrombaham (660.), bet vienu pozīciju zaudējis Kārlis Ozoliņš (990.). Par 16 vietām atkāpušies Artūrs Lazdiņš un Mārtiņš Rocēns (abiem dalīta 1614.), bet 13 pozīcijas zemāk noslīdējis Jānis Podžus (dalīta 1650.).

Pēc Vimbldonas čempionāta vadošajā desmitniekā notikušas dažas izmaiņas. Ranga līderis aizvien ir Londonā uzvarējušais serbs Novaks Džokovičs, viņam seko krievs Daniils Medvedevs, spānis Rafaels Nadals un grieķis Stefanoss Cicipass. Uz piekto vietu pakāpies Vācijas pārstāvis Aleksandrs Zverevs, kurš apsteidzis austrieti Dominiku Tīmu. Joprojām septītais ir krievs Andrejs Rubļovs, tālāk ir itālis Mateo Beretīnī, kurš apsteidzis šveicieti Rodžeru Federeru, kamēr desmitniekā iekļuvis kanādietis Deniss Šapovalovs.

Tikmēr dubultspēļu rangā M.Podžus (547.) atguvis trīs vietas, kamēr astoņu pozīciju kritums ir Štrombaham (509.), Gulbis aizvien ieņem 816.pozīciju, bet vietu zemāk noslīdējis J.Podžus (835.). Lazdiņš (1408.) atkāpies par 126 pozīcijām, Daniels Linkuns-Morozovs (dalīta 1556.) zaudējis piecas vietas, Rocēnam (1808.) sešu pozīciju kritums, bet Ozoliņam (dalīta 1904.) - trīs. Sešas pozīcijas atguvis Artūrs Kuļibaba (dalīta 2278.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!