Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisists Ernests Gulbis pakāpies no 84. vietas uz 74. pozīciju pirmdien publicētajā Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā, kamēr Anastasijai Sevastovai sanācis atkārtot savu karjeras labāko sasniegumu Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā - 11. vietu.

Gulbis kāpumu sasniedzis, pateicoties 55 izcīnītajiem punktiem Roterdamas 500 punktu ATP sērijas turnīrā. Lai gan latvietis turnīra otrajā kārtā piekāpās tobrīd vēl pasaules septītajai raketei japānim Kei Nišikori, viņš bija spējis pārvarēt rumāņa Mariusa Copila barjeru spēli iepriekš.

Vēl rangā atrodams Mārtiņš Podžus, kurš nokritis divas vietas zemāk un dala 612. pozīciju.

Tikmēr Anastasija Sevastova pēc neveiksmes pirmajā kārtā Dohas WTA "Premier" sērijas turnīrā pamanījusies uzkāpt no 12. vietas uz pasaules 11. labākās tenisistes statusu. Lai gan dalība šajā turnīrā liepājniecei deva tikai vienu ranga punktu, kritumu piedzīvojusi Karolīna Vozņacki, kura nav spējusi aizstāvēt pagājušogad izcīnītos punktus un no 10. pozīcijas atkritusi līdz 14. vietai. Sevastovai tas ir atkārtots karjeras labākais sasniegums WTA rangā.

Jeļena Ostapenko par savu sniegumu Dohā nopelnījusi 55 punktus, tikpat cik vietu augstāk esošā igauniete Anete Kontaveita, un turpina saglabāt 22. vietu WTA rangā.

Diāna Marcinkeviča joprojām ieņem 275. vietu, kamēr Daniela Vismane no 645. pozīcijas atkāpusies pa trim vietām.

Ranga galvgalī kungiem savas pozīcijas trijniekā saglabājuši Novāks Džokovičs, Rafaels Nadāls un Aleksandrs Zverevs, bet Nišikori ielauzies sešiniekā, apdzenot Rodžeru Federeru. Savukārt dāmām secība sekojoša - Naomi Osaka, Simona Halepa un Sloana Stīvensa. Aiz Halepas un Stīvensas atkāpusies Petra Kvitova, kura līdz šim ieņēma otro vietu pasaulē.

Ostapenko sezonu turpinās, šodien 18. februārī Dubaijas WTA "Premier" turnīrā spēlējot pret amerikānieti Dženiferu Breidiju, kamēr Sevastova no šīm sacensībām jau vakar izstājās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!