Foto: AFP/Scanpix

ATP vīriešu pasaules tenisa rangā kārtējo reizi šogad kritumu piedzīvojis Ernests Gulbis, pietuvojoties pirmā simta pašam lejasgalam, bet sieviešu tenisa WTA pasaules rangā savas pozīcijas saglabājusi Jeļena Ostapenko.

Gulbis pagājušajā nedēļā nepabeidza Ķīnas pilsētā Šeņdžeņā notiekošā ATP 250 punktu turnīra pirmās kārtas spēli pret austrālieti Džonu Milmenu, un pēc šī turnīra viņš zaudēja 14 vietas pasaules rangā, pirmdien publicētajā jaunākajā sarakstā ieņemot 95.vietu. Pēdējo reizi tik zemu Gulbis atradās 2013. gada 25. februārī, bet vēlāk viņš aizvadīja labu sezonu un to gadu noslēdza 24. vietā.

Vēl ATP pasaules rangā no latviešiem 452. vietā atrodas Mārtiņš Podžus, 834. vietu ieņem Jānis Podžus, 859. vietā ir Miķelis Lībietis, bet 1744. vietā – Mikus Losbergs.

Tikmēr ATP pasaules ranga labāko sešiniekā izmaiņas nav notikušas – līderis ir Novāks Džokovičs, kuram seko Rodžers Federers, Endijs Marejs, Stens Vavrinka, Tomašs Berdihs un Kei Nišikori.

Savukārt sieviešu tenisa WTA rangā Ostapenko trešo nedēļu karjerā atrodas TOP 10 un saglabā 78. vietu. Vēl šajā rangā 136. vietā atrodas Anastasija Sevastova, Diānai Marcinkēvičai ir 341. vieta, bet Laurai Gulbei – 1060. vieta.

WTA pasaules ranga labāko sešiniekā notikušas nelielas izmaiņas. Līdere joprojām ir Serēna Viljamsa, aiz kuras atrodas Simona Halepa, Marija Šarapova un Petra Kvitova. Savukārt uz piekto vietu pakāpusies spāniete Garvina Mugurusa, apsteidzot Lūciju Safarovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!