Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis pēc iekļūšanas Monreālas "Masters Series" turnīra trešajā kārtā atzina, ka otrās kārtas mačā varēja arī izcīnīt vieglāku uzvaru, taču traucējis lielais vējš, vēsta ārvalstu masu mediji.

Atgādinām, ka Gulbis trešdien Monreālā otrās kārtas mačā ar 6-3, 1-6, 6-1 uzvarēja Itālijas labāko tenisistu Fabio Fonjīni, kurš turnīrā bija izlikts ar 13.numuru. Tagad nākamajā kārtā Gulbis jau ceturtdienas vakarā pēc Latvijas laika tiksies ar pasaules ranga un arī šī turnīra otro numuru, Vimbldonas čempionu Endiju Mareju.

"Gribēju vairāk vieglus punktus gūt ar servi, taču nesanāca, jo bija liels vējš. Domāju, ka laika apstākļi vairāk par labu nāca Fonjīni. Trešajā setā piespiedu sevi nečīkstēt par vēju, sakoncentrēju visus spēkus un ar gribasspēku uzvarēju," pēc spēles teica Gulbis.

Gulbja un Fonjīni mačā galvenais tiesnesis Mohameds Lajani vairākas reizes brīdinājis arī abus tenisistus. Pirmajā setā piektajā geimā, servējot Gulbim, itālim bijusi breikbumba, un šajā brīdī Gulbis ilgi kavējies ar serves izpildīšanu, par ko saņēmis aizrādījumu. Gulbis esot nobrīnījies, bet nestrīdējies, turklāt uzvarēja šajā geimā un ieguva vadību 4-1.

Pēc šī geimā, tenisistiem dodoties atpūsties korta malā, Fonjīni veltījis Gulbim pāris vārdus itāliski par vilcināšanos. Tā kā tiesnesis labi pārzina itāļu valodu un visu sapratis, Fonjīni saņēmis brīdinājumu. Pēc zaudēta pirmā seta itālis emocionāli izteicis "visu, ko domā" savā valodā, par ko šoreiz jau saņēma aizrādījumu no tiesneša.

Savukārt otrajā setā Gulbis sevi parādījis visā savā krāšņumā, kā ierasts brīžos, kad viņam neiet spēle no rokas. Zaudējis savu servi un nonācis zaudētājos ar 1-3, Gulbis no visas sirds trīs reizes triecis raketi pret zemi, par ko arī saņēmis oficiālo aizrādījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!