Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis šodien aizvada ASV atklātā čempionāta vīriešu vienspēļu turnīra pirmās kārtas maču, spēkojoties ar pieredzējušo vācieti Tomiju Hāsu.

Cīņa risināsies kā trešā 11.kortā un varētu sākties ap plkst.21 pēc Latvijas laika.

Šobrīd ATP rangā Gulbis ieņem 145.vietu, bet Hāss atrodas 21.pozīcijā un šajā turnīrā arī izlikts ar 21.numuru.

Jāpiebilst, ka 2002.gadā Hāss pasaules rangā bija pakāpies pat līdz otrajai pozīcijai.

Iepriekš abi tenisisti savā starpā tikušies vienu reizi, kad 2009.gada Madrides "Masters 1000" sērijas turnīra ietvaros Hāss bija pārāks ar rezultātu 6-2, 5-7, 7-5.

Hāss ASV atklātajā čempionātā spēlēs jau 15.reizi karjerā un šajā laikā viņš trīsreiz spējis aizkļūt līdz ceturtdaļfinālam, bet pirmajā kārtā zaudējis vien pašā pirmajā dalības reizē 1996.gadā.

Otrajā kārtā šī pāra uzvarētājs tiksies ar divu amerikāņu - Radžīva Rema un Stīva Džonsona - dueļa spēcīgāko tenisistu.

Savukārt trešajā kārtā Gulbim iespējama tikšanās ar francūzi Rišāru Gaskē, kurš izlikts ar 13.numuru, kamēr ceturtajā kārtā kā potenciāli spēcīgākais tenisists pretī var nākt ATP ranga piektās vietas īpašnieks Davids Ferrers no Spānijas.

Gulbis ASV atklātajā čempionātā piedalīsies sesto reizi karjerā. Pagājušajā gadā viņš piedzīvoja zaudējumu otrajā kārtā, bet pirms tam 2009. un 2010.gadā nespēja pārvarēt jau pirmo kārtu. Savukārt 2007.gadā Gulbis iekļuva ceturtajā kārtā jeb astotdaļfinālā, kas pagaidām ir viņa labākais sasniegums ASV atklātajā čempionātā.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Gulbim piedalījās ASV pilsētā Vinstonā-Seilemā notikušajā "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā, pārvarot trīs kvalifikācijas un divas pamatsacensību kārtas.

Jau vēstīts, ka jūlija beigās Gulbis pirmoreiz kopš 2009.gada septembra izkrita no ATP ranga pirmā simtnieka, jo neaizstāvēja punktus, ko pērn nopelnīja par triumfu Losandželosas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!