Foto: EPA/LETA
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis šodien aizvada Indianvelsas "Masters 1000" sērijas turnīra trešās kārtas maču, kurā spēkosies ar pasaules ranga trešo raketi, serbu Novāku Džokoviču.

Mačs notiks kā pirmais pirmajā kortā un sāksies plkst.20 pēc Latvijas laika. Maču tiešraidē būs iespējams vērot kanālā "Viasat Sport Baltic" (VSB).

Gulbis ATP rangā pašlaik ieņem 34.vietu, bet Džokovičs, kurš rangā ir trešais, turnīrā izlikts ar trešo numuru.

Kā ziņots, pirmā kārta ar 31.numuru uzliktajam Gulbim bija brīva. Otrajā kārtā Gulbis ar rezultātu 6-7 (1:7), 7-6 (9:7), 6-1 smagā cīņā pieveica Jensuņu Lu no Taivānas. Arī Džokovičam pirmā kārta bija brīva, bet otrajā kārtā serbs ar 6-0, 6-4 pārspēja Kazahstānas sportistu Andeju Golubevu.

Ceturtdaļfinālā šī pāra uzvarētājs spēkosies ar cita serba Viktora Troicka un Francijas pārstāvja Mišela Lodrā pāra spēcīgāko tenisistu.

Gulbis un Džokovičs iepriekš savā starpā tikušies četras reizes. Vienīgo reizi Gulbis uzvarēja 2009.gada Brisbenas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā, gūstot virsroku ar 6-4, 6-4. Pārējās trijās cīņās pie uzvaras tika Džokovičs, 2008.gada Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā uzvarot ar 7-5, 7-6 (7:3), 7-5, 2008.gada Sinsinati "Masters Series" turnīra ceturtdaļfinālā svinot panākumu ar rezultātu 6-3, 6-4, bet pagājušā gada Bāzeles "ATP World Tour 500" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā uzvarot ar 6-4, 6-2.

Pagājušajā gadā Gulbis šajā turnīrā aizkļuva līdz otrajai kārtai, kurā zaudēja krievam Nikolajam Davidenko, tāpēc šoreiz viņam bija jāaizstāv 25 ATP ranga punkti.

Par otrās kārtas pārvarēšanu Gulbis nopelnījis 45 ATP ranga punktus.

Līdz maija sākumā paredzētajam Madrides "Masters 1000" turnīram Gulbim jāaizstāv 720 no saviem 1210 šī brīža ATP ranga punktiem, kas Latvijas tenisistam var likt atkal atkrist līdz pat pirmā simtnieka beigām.

Iepriekšējo turnīru Gulbis aizvadīja februāra beigās, kad Dubaijas "ATP World Tour 500" sērijas sacensībās izcīnīja pirmo uzvaru pusotra mēneša laikā, bet otrās kārtas mačā zaudēja ukrainim Serhijam Stahovskim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!