Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis svētdien fantastiskā veidā triumfēja Sanktpēterburgas ATP sērijas turnīrā, finālā pieveicot spāni Giljermo Garsiju-Lopesu.

Gulbis 105 minūšu ilgā cīņā bija pārāks ar 3-6, 6-4, 6-0. Gulbim tas bija ceturtais ATP turnīru fināls karjerā un ceturtais tituls karjerā.

Pirmajā setā Gulbis ļoti bieži kļūdījās, dodot spānim iespējas izvirzīties vadībā. Zaudējis pirmo setu, Gulbis līdzīgā stilā iesāka otro setu. Gulbis zaudēja savu servi, nonāca zaudētājos ar 0-3, tad nestabili nospēlēja vēl vienā savā serves geimā, ko gan uzvarēja. Pēc brīža spānis jau bija vadībā ar 4-1, bet sekoja lūzums spēlē.

Gulbis ne tikai uzvarēja piecus geimus pēc kārtas un otro setu, bet, uzņēmis labu tempu un sajutis spēles garšu, turpināja dominēt un "sausā" uzvarēja trešo setu.

Par uzvaru turnīrā Gulbis nopelnīja 250 ieskaites punktus un nākamnedēļ nostiprināsies ATP pasaules ranga trešajā desmitā. Abi tenisisti līdz šim savā starpā bija tikušies divas reizes, uzvaras dalot uz pusēm. Gulbis šobrīd pasaules rangā ieņem 36.vietu, bet spānis šobrīd rangā ieņem 74.vietu.

Portāls "Delfi" piedāvāja šīs spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!