Foto: AP/Scanpix

Romas "Masters Series" tenisa turnīrā ceturto uzvaru pēc kārtas trešdien izcīnīja Ernests Gulbis, kurš tādējādi iekļuva pamatsacensību trešajā kārtā.

Otrās kārtas mačā Gulbis 70 minūšu ilgā cīņā ar 6-1, 6-1 sagrāva serbu Viktoru Troicki. Pasaules rangā abi tenisisti atrodas praktiski līdzās (Gulbim – 46.vieta; Troickim – 42.vieta), taču kortā īsta cīņa izpalika. Abi tenisisti līdz šim augstākā līmeņa turnīros savā starpā nebija tikušies.

Portāls "Delfi" piedāvāja šīs spēles teksta tiešraidi.

Gulbis lieliski iesāka maču, jau otrajā geimā laužot pretinieka servi. Troickis uzvarēja ceturtajā geimā, pietuvojoties līdz 1-3, bet tad Gulbis bija pārāks nākamajos trijos geimos (vienreiz arī paņēma serba servi) un uzvarēja pirmo setu.

Otrais sets sākās ar Troicka "cirku". Zaudējis pirmajā geimā savu servi, Troickis nebija apmierināts ar tiesneša lēmumu, pēdējā izspēlē fiksējot "autu" pēc viņa sitiena. Serbs ne tikai palūdza tiesnesi nokāpt un paskatīties bumbiņas nospiedumu, bet tad pats aizgāja uz "notikuma vietu" un sāka asi vērsties pret tiesnesi, lai "viņš paņem acis rokās", jo bumbiņa bijusi laukumā. Serbs pat palīgā pasauca televīzijas operatorus ar kameru, lai pierādītu savu taisnību, bet tiesnesis tā vietā Troickim izteica brīdinājumu.

Sarīkotais šovs gan nepalīdzēja Troickim, jo pēc nelielā pārtraukuma Gulbis turpināja pārliecinoši spēlēt, lauza vēlreiz serba servi un ar uzvarētu pretinieka serves geimu pielika arī punktu mačā.

Tagad nākamajā kārtā Gulbis tiksies ar turnīra piekto numuru, kādreizējo pasaules pirmo raketi un māla seguma speciālistu Rafaelu Nadalu.

Atgādinām, ka Gulbis Romas turnīru sāka ar kvalifikāciju, kur pārvarēja divas kārtas. Par kvalifikācijas un divu pamatturnīra kārtu pārvarēšanu Gulbis ir jau nopelnījis 115 punktus pasaules rangā, kas viņam nākamnedēļ ļaus pakāpties jau uz 39.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!