Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisists Ernests Gulbis pirmdien Francijas atklātā tenisa čempionāta pirmajā kārtā ar rezultātu 2-6, 6-4, 6-4, 6-3 pārspēja Žilu Milleru no Luksemburgas.

Šis mačs ilga gandrīz trīs stundas, bet latvietis nepārliecinošu sniegumu demonstrēja pirmajā setā, kurā zaudēja četrus geimus pēc kārtas un piekāpās ar 2-6. Pēc tam viņš sāka darboties pacietīgāk un neuzbruka pie pirmās iespējas, kas spēles gaitu pavērsa viņam par labu. Luksemburgas tenisa veterānam bija iespējas šo maču pavērst sev par labu, tomēr Gulbis svarīgos brīžos spēlēja precīzi. Gulbis šajā mačā realizēja piecus no deviņiem breikpunktiem, bet Millers – trīs no 16.

35 gadus vecais Millers pamatturnīrā bija izlikts ar 29. numuru, bet pasaules rangā atrodas 34. vietā. Gulbis šonedēļ pasaules rangā atrodas 160. pozīcijā. Gulbis, kurš pārvarēja "French Open" kvalifikāciju, šajā turnīrā nopelnījis 70 ATP ranga punktus.

Tāpat Gulbim šī ir pirmā uzvara ATP turnīru pamatsacensībās kopš pagājušā gada "US Open" turnīra. Francijas čempionātā viņš piedalās jau 12. reizi pēc kārtas, bet viņa labākais sasniegums ir pusfināla sasniegšana.

Gulbis otrajā kārtā spēkosies ar itāli Mateo Beretīni, kurš svētdien pirmās kārtas mačā ar 3-6, 7-5, 6-2, 6-1 uzvarēja vācieti Oskaru Oti. Beretīni pasaules rangā ierindojas 96. vietā.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!