Foto: AFP/Scanpix
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis otrdien turpināja savu neveiksmju sēriju, izstājoties pirmajā kārtā arī Valensijas ATP sērijas turnīrā.

Pirmās kārtas mačā Gulbis vienas stundas un 11 minūšu ilgā cīņā ar 3-6, 4-6 piekāpās amerikānim Semam Kverijam, kurš ATP pasaules rangā ieņem 116.vietu. Gulbis pasaules rangā šobrīd atrodas 52.vietā.

Gulbis visā mačā tā arī netika pie breikbumbām, savukārt pats atspēlēja sešas no astoņām breikbumbām. Pirmais "trauksmes signāls" Gulbim spēlē atskanēja jau ceturtajā geimā, kad viņš paglābās un atspēlēja dubulto breikbumbu. Sestajā geimā Gulbis atspēlēja divas breikbumbas, taču trešo iespēju Kverijs garām nelaida un lauza Gulbja servi. Amerikāņu tenisists iniciatīvu neatdeva un guva uzvaru setā ar 6-3.

Otrajā setā situācija bija ļoti līdzīga. Tikai šoreiz Gulbis savu servi zaudēja jau trešajā geimā, pirms tam gan atspēlējot dubulto breikbumbu. Seta turpinājumā Gulbis tā arī nespēja lauzt spēles gaitu un piedzīvoja kārtējo neveiksmi.

Līdz ar šo zaudējumu Gulbis aizvadījis vēl vienu neveiksmīgu turnīru, neiegūstot nevienu ieskaites punktu ATP pasaules rangā. Pēdējos sešos turnīros Gulbis astoņās spēlēs ir izcīnījis vien divas uzvaras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!