Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas tenisists Ernests Gulbis pirmdien oficiāli atgriezies Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) ranga labāko simtniekā, ieņemot 96. pozīciju.

Gulbis sezonas izskaņā aizvadīja veiksmīgu turnīru Stokholmā, kur 250 punktu turnīrā sasniedza finālu, bet Bāzeles 500 punktu turnīrā viņš iekļuva otrajā kārtā. Aizvadītajā nedēļā ATP rangā viņš pietuvojās TOP 100, bet šonedēļ latvietis veica vēl astoņu vietu kāpumu, kas deva 96. vietu.

Mārtiņš Podžus ir Latvijas otrā rakete, ieņemot 493. vietu, bet pārējie latvieši atrodami ārpus pirmā tūkstoša – Roberts Grīnvalds ierindojas 1378. vietā, Artūrs Lazdiņš – 1461. vietā, Jānis Podžus un Krišjānis Stabiņš dala 1724. vietu, bet Mārtiņš Rocēns atrodams 1996. vietu.

ATP ranga līderpozīcijā joprojām ir Rafaels Nadals, bet aiz viņa ierindojas Novāks Džokovičs, Rodžers Federers, Huans Matins del Potro un Aleksandrs Zverevs, savukārt aiz vadošajiem pieciem spēlētājiem ir Kevins Andersons, kurš veicis divu vietu kāpumu, Marins Čiličs, Dominiks Tīms, Džons Isners un Grigors Dimitrovs.

Savukārt Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā Latvijas tenisa spēlētājas Anastasija Sevastova un Jeļena Ostapenko saglabāja savas iepriekšējās pozīcijas. Sevastova ieņem 11. vietu, bet Ostapenko – 21. pozīciju.

Šonedēļ Sevastova aizvadīs otrā līmeņa sezonas noslēguma turnīru "WTA Elite Trophy", savukārt Ostapenko rokas savainojuma dēļ sezonu ir noslēgusi.

No pārējām Latvijas tenisistēm Diāna Marcinkeviča ierindojas 334. vietā, Daniela Vismane – 569. vietā, bet Alise Čerņeca – 933. vietā.

WTA ranga līderpozīcijā joprojām ir Simona Halepa, aiz kuras atrodamas Angelika Kerbere un Karolīna Vozņacki. Uzvara sezonas noslēguma turnīrā ļāva Jeļinai Svitoļinai pakāpties par trim vietām uz ceturto pozīciju, bet Naomi Osaka noslīdēja uz piekto vietu. Sloeina Stīvensa ir sestā, bet nākamajās pozīcijās ierindojas Petra Kvotova, Karolīna Plīškova, Kiki Bertensa un Darja Kasatkina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!