Foto: stock.xchng
LETA. Latvijas Deivisa kausa izlasei tenisā nākamajā nedēļas nogalē paredzētajai Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas otrās kārtas mačā ar Dāniju palīdzēs Andis Juška, Deniss Pavlovs, Artūrs Kazijevs un Mārtiņš Podžus, vēsta Latvijas Tenisa savienība (LTS).

Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis šoreiz atkal komandai nepalīdzēs, jo jau ir devies uz ASV, kur gatavosies sezonai uz cietā seguma laukumiem, bet Kārlis Lejnieks nolēmis likt punktu profesionālā tenisista karjerai.

Pie šāda notikumu pavērsiena stabilas bija Anda Juškas un Denisa Pavlova pozīcijas izlasē, bet no trīs jaunajiem - Miķeļa Lībieša, Artūra Kazijeva un Mārtiņa Podžus - liekais šoreiz palicis Lībietis, vēsta LTS. Tikmēr Mārtiņš Podžus saņēmis pirmo izsaukumu uz Deivisa kausa komandu.

No šiem Latvijas tenisistiem ATP vienspēļu rangā pašlaik Juška atrodas 396.vietā, Pavlovs atrodas 509.pozīcijā, Kazijevs rangā ieņem 1734.vietu, bet Podžus tajā vēl nav iekļuvis.

Tikmēr no Dānijas sportistiem ATP rangā pašlaik atrodas tikai trīs tenisisti, bet no viņiem komandā iekļauts tikai labākais - šobrīd ATP ranga 200.vietā esošais Frederiks Nilsens. Pārējie izlasē iekļautie Martins Pēdersens, Tomass Kromans un Kristofers Kēnigsfelds ATP rangā pašlaik neatrodas.

Cīņas no 8. līdz 10.jūlijam notiks Dānijas pilsētā Fredriksbergā.

Kā ziņots, Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas pirmās kārtas mačā martā Latvija ar 4-1 pieveica Grieķiju, bet Dānija ar 3-2 pārspēja Monako.

Šīs cīņas zaudētājiem Deivisa kausa sezona būs noslēgusies, bet uzvarētāji izšķirošajā cīņā par iekļūšanu Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā sacentīsies ar Igaunijas, kā arī Bosnijas un Hercegovinas dueļa uzvarētājiem.

Kā ziņots, pagājušajā gadā Latvija nespēja nosargāt vietu Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā, ar 1-4 zaudējot Ukrainai un ar 2-3 piekāpjoties Polijai.

Latvijas Deivisa kausa izlase Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā spēlēja otro reizi vēsturē, otro reizi izkrītot no tās jau pirmajā gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!