Foto: AFP/Scanpix
Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP rangu tabulā ir noslīdējis par septiņām pozīcijām, pametot TOP 50 - šobrīd viņš atrodas 55.vietā.

Arī pārējiem Latvijas tenisistiem kritums rangā, izņemot Kārli Lejnieku, kurš ir saglabājis 435. vietu, un Denisu Pavlovu, kurš pakāpies par 15 vietām uz 520. pozīciju.

Anis Juška noslīdējis par 22 pozīcijām uz 526.vietu, Adrnanam Žgunam mīnus astoņas vietas (763.), Miķelis Lībietis zaudējis 12 pozīcijas (1469.), bet Artūram Kazijevam kritums par 68 pozīcijām (1764.).

Izmaiņas šonedēļ arī vadošo desmitniekā - savas pozīcijas saglabājuši pirmais četrinieks: Novāks Džokovičs, Rafaels Nadals, Rodžers Federers un Endijs Marejs, toties uz piekto vietu no sestās pacēlies spānis Dāvids Ferrers, samainoties vietām ar zviedru Robinu Sēderlingu. No astotās uz septīto vietu pacēlies francūzis Gēls Monfils, apsteidzot amerikāni Mārdiju Fišu. Vēl TOP10 iekļuvis spānis Nikolass Almagro, izstumjot no labāko desmitnieka francūzi Žo-Vilfrīdu Congu.

WTA sieviešu tenisa rangu sarakstā Anastasija Sevastova, Līga Dekmeijere un Līna Lileikīte ir saglabājušas savas pozīcijas, attiecīgi 67., 649. un 970. vietu. Savukārt Diāna Marcinkēviča ir pakāpusies par trim pozīcijām uz 411.vietu.

Ranga augšgalā izmaiņas minimālas - līderu trijnieks ir saglabājis savas pozīcijas, pirmā ir dāniete Karolīna Vozņacki, viņai seko Vera Zvonarjova un Kima Klijstersa. No septītās uz ceturto vietu pacēlusies Marija Šarapova, no ceturtās uz piekto noslīdējusi Viktorija Azarenka, no piektās uz septītko - ķīniete Na Li.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!