Foto: DELFI.ee

Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis pirmdien publicētajā Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā savu pozīciju nemaina un ieņem 349. vietu. Latvijas vadošā tenisiste Jeļena Ostapenko Sieviešu Tenisa asociācijas (WTA) pasaules rangā nemainīgi ir 11.pozīcijā.

Gulbis nav spēlējis kopš mēneša sākuma, kad nepārvarēja Sanremo "Challenger" turnīra kvalifikāciju.

Latvijas otrā rakete Roberts Štrombahs zaudējis vēl 15 vietas (802.), Mārtiņš Podžus atguvis divas pozīcijas (808.), kamēr Kārlis Ozoliņš pakāpies par astoņām (1394.). Vēl par vienu vietu pacēlies Artūrs Lazdiņš (dalīta 1622.vieta), par četrām Jānis Podžus (dalīta 1957.) un par septiņām - Mārtiņš Rocēns (dalīta 2029.).

ATP ranga pirmajā desmitniekā arī šajā nedēļā izmaiņu nav - līderpozīcijas saglabājis serbs Novaks Džokovičs, otro vietu krievs Daņiils Medvedevs, bet trešais ir vācietis Aleksandrs Zverevs, ceturto vietu ieņem spānis Rafaels Nadals, kuram seko grieķis Stefans Cicips. Tālāk ir itālis Mateo Berretīni, aiz viņa ir norvēģis Kaspers Rūds, astoto vietu ieņem krievs Andrejs Rubļovs, devītais ir kanādietis Fēlikss Ožē-Aljasims, bet pirmo desmitnieku noslēdz britu tenisists Kemerons Norijs.

Pirmajā simtniekā visstraujāko kāpumu - par 19 vietām uz 27. pozīciju - veicis spānis Alehandro Davidovičs-Fokina, kurš aizcīnījās līdz Montekarlo "Masters" turnīra finālam, tajā piekāpjoties Cicipam.

Dubultspēļu rangā M.Podžus atguvis sešas pozīcijas un ieņem 621.vietu, 14 vietas zaudējis Štrombahs (649.), vienu pozīciju atguvis Gulbis (770.), bet divas - Ozoliņš (931.). J. Podžus savu pozīciju nemaina (1284.), bet pārējiem Latvijas tenisistiem ir nelieli kāpumi - Lazdiņam par deviņām (1363.), Rocēnam par piecām (1610.), bet Danielam Linkunam-Morozovam - par 11 vietām (dalīta 2140).

Ostapenko WTA pasaules rangā joprojām atrodas aiz TOP 10, saglabājot 11. vietu.
Ostapenko kortā nav devusies vairāk nekā trīs nedēļas, savā līdz šim pēdējā mačā piedzīvojot zaudējumu Maiami "WTA 1000" turnīra pirmajā spēlē. Savainojuma dēļ viņai gāja secen Billijas Džīnas Kingas kausa duelis ar Kanādu un Latvijas pirmā rakete šonedēļ negrasās atgriezties WTA tūrē.

2022.gada sezonā Ostapenko ir augstajā septītajā vietā.

Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova, kura nolēmusi ieturēt pauzi profesionālajā tenisā, zaudējusi vienu pozīciju un ir 120.vietā.

Daniela Vismane rangā atkāpusies par divām vietām un šajā nedēļā ir 269.pozīcijā, trīs pozīcijas zaudējusi Diāna Marcinkēviča (284.), bet vienu - Kamilla Bartone (378.). Darja Semeņistaja savu pozīciju nemaina (389.), Anna Ozerova pakāpusies par sešām vietām (960.), piecas pozīcijas atguvusi Patrīcija Špaka (1110.), Margarita Ignatjeva zaudējusi 70 vietas (1256.), bet Līga Dekmeijere pacēlusies par sešām pozīcijām (1320.).

WTA ranga līderes godā trešo nedēļu pēc kārtas ir poliete Iga Švjonteka, viņai seko čehiete Barbora Krejčikova, trešo vietu ieņem spāniete Paula Badosa, ceturtā ir baltkrieviete Arina Sabaļenka, piektā - grieķiete Marija Sakari. Sestā arī šonedēļ ir igauniete Anete Kontaveita, septīto vietu ieņem čehiete Karolīna Plīškova, astotā ir amerikāniete Deniela Kolinsa, uz devīto pakāpusies spāniete Garvinje Mugurusa, bet desmitā tagad ir tunisiete Onsa Žabēra.

Dubultspēļu rangā Ostapenko saglabā 28.vietu, bet Marcinkēviča pakāpusies par četrām pozīcijām un ieņem 224.vietu., trīs vietas ieguvusi Vismane (227.), bet vienu - Bartone (354.). Arī dubultspēlēs Semiņistaja savu vietu nemaina (504.), Špaka zaudējusi vienu pozīciju (1054.), Dekmeijere atguvusi vienu (1076.), kamēr Ignatjeva rangā zaudējusi divas pozīcijas (1111.). Vēl Sevastova atguvusi astoņas vietas (1376.), Ozerova pakāpusies par sešām (1470.), bet Sabīne Rutlauka - par septiņām (1719.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!