Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā, pirmdien publicētajā ATP pasaules rangā ieņem 84.vietu, kas ir kritums par sešām pozīcijām.

Aizvadītajā nedēļā Gulbis turnīros nepiedalījās, bet šonedēļ viņš piedalīsies Romas “Challenger” sērijas turnīrā, kura pirmajā kārtā spēkosies ar vācieti Simonu Groilu. “Challenger” sērijas turnīrā Gulbis nav piedalījies kopš 2008.gada.

Vēl ATP rangā no Latvijas tenisistiem Andis Juška ieņem 405.vietu, Deniss Pavlovs – 624.vietu, bet Artūrs Kazijevs un Mārtiņš Podžus – 1794.vietu.

Tikmēr labāko sešiniekā izmaiņas nav notikušas. Pārliecinošs līderis joprojām ir Novāks Džokovičs viņam seko Rafaels Nadals, Rodžers Federers, Endijs Marejs, Žo Vilrīds Tsonga un Davids Ferrers.

Savukārt WTA pasaules sieviešu tenisa rangā Latvijas labākā tenisiste Anastasija Sevastova zaudējusi vēl divas pozīcijas, un ierindojas 260.vietā.

Sevastova iepriekš izteikusies, ka aprīļa beigās atkal sāks piedalīties turnīros.

Vēl no Latvijas tenisistēm WTA rangā Diāna Marcinkeviča ieņem 318.pozīciju, Līga Dekmeijere ierindojas 774.vietā, bet Līna Lileikite ir 988.pozīcijā.

Savukārt līderpozīcijā joprojām ir Viktorija Azarenka, otrajā pozīcijā ir Marija Šarapova, trešo vietu ieņem Petra Kvitova, bet ceturtā ir Agņeška Radvanska. Nākamās pozīcijas ieņem Samanta Stosura, Karolīna Vozņacki, Meriona Bartoli, Na Li, Serēna Viljamsa un Vera Zvonareva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!