Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis otrdien Francijā Rennas "Challenger" sērijas tenisa turnīra pirmajā kārtā atspēlēja divas mačbumbas un izcīnīja savu pirmo uzvaru šajā sezonā.

Latvijas tenisists, kurš pasaules rangā ieņem 204.vietu, teju trīs stundu mačā ar rezultātu 6-4 (4:7), 7-5, 6-2 pārspēja Zviedrijas tenisistu Mīkaelu Imeru, kurš ATP rangā ieņem 415.pozīciju.

Pirmajā setā abi tenisisti apmainījās diviem breikiem, uzvarētāju noskaidrojot taibreikā, kurā pārāks ar 7:4 bija zviedrs. Otrā seta desmitajā geimā Imers tika pie divām mačbumbām, taču Gulbis abas atspēlēja, pēc tam nobreikojot pretinieku un uzvarot setā ar 7-5. Trešajā setā Latvijas tenisists nosargāja savu servi neskartu, divreiz nobreikojot pretinieku un uzvarot ar 6-2.

Pirmās kārtas pārvarēšana speciālā ielūguma jeb "wild card" saņēmējam Gulbim devusi astoņus ATP ranga punktus.

Otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā Gulbis tiksies ar francūzi Manjuelu Gināru, kurš ATP rangā atrodams 713.pozīcijā.

Gulbis sezonu iesāka pagājušajā nedēļā, Koblencas "Challenger" sērijas turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu 4-6, 6-3, 1-6 atzīstot vācieša Benjamina Hasana pārākumu, kurš pasaules rangā atrodas vien 529.pozīcijā.

Latvijas tenisistam šī bija pirmā spēle kopš pagājušā gada oktobra beigām, kad, startējot ar īpašo ielūgumu, viņš atgriezās ATP apritē un Vīnes "ATP World Tour 500" sērijas turnīra pirmajā kārtā bez lieliem variantiem ar 3-6, 3-6 zaudēja francūzim Žilam Simonam. Latvijas tenisists ATP pamatturnīros nav uzvarējis kopš pērnā gada ASV atklātā čempionāta septembrī.

Pagājušā gada novembrī 29 gadus vecais Gulbis pirmo reizi kopš maija atgriezās pasaules ranga divsimtniekā, tobrīd esot 199.vietā, taču pēc tam uz neilgu laiku viņš no tā atkal izkrita. Savukārt noslēdzošajās 2017.gada nedēļās latvietis bija iekārtojies 199.pozīcijā, šajā vietā arī beidzot kalendāro gadu, bet pirms nedēļas piedzīvoja kritumu par piecām pozīcijām.

Pērn Gulbis nokrita arī līdz 589.pozīcijai, uz brīdi zaudējot Latvijas pirmās raketes godu, taču kopš jūlija sāka pakāpenisku kāpumu.

Jau vēstīts, ka Gulbis izlēma nestartēt sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā - Austrālijas atklātajā čempionātā, kur viņam būtu bijis jāpiedalās kvalifikācijā. Viņa nespēlēšanu Melburnā nevar uzskatīt par lielu pārsteigumu, jo Austrālijas atklātais čempionāts latvietim nav bijis sekmīgs un viņš tikai divreiz spējis sasniegt otro kārtu, tālāk par to tā arī ne reizi netiekot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!