Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis Indijā notiekošā Punes ATP 250 punktu sērijas turnīra otrās kārtas mačā ar rezultātu 7-6 (7:2), 6-2 trešdien pārspēja Hjonu Čunu no Dienvidkorejas, sasniedzot ceturtdaļfinālu.

Gulbis pasaules rangā ieņem 95.vietu, bet, lai uzvarētu ranga 25. numuru Čunu, viņam vajadzēja stundu un 41 minūti. Turklāt korejietis bija viens no turnīra galvenajiem favorītiem, jo bija izlikts ar otro numuru.

Spēli Gulbis sāka slikti, nonākot iedzinējos ar rezultātu 0-4. Pie rezultāta 5-1 Čuns servēja par uzvaru setā, taču Gulbis to nepieļāva, divas reizes lauza pretinieka servi un izlīdzināja rezultātu. Tad abi tenisisti apmainījās ar breikiem un cīņa nonāca līdz taibreikam, kurā latvietis bija pārliecinoši labāks.

Otrais sets iesākās līdzīgā cīņā, taču pārsvaru kortā pārņēma Gulbis, kurš uzvarēja četrus geimus pēc kārtas un uzvarēja spēli.

Gulbis par ceturtdaļfināla sasniegšanu nopelnījis 45 ATP ranga punktus. Ceturtdaļfinālā latvieša pretinieks būs pieredzējušais horvāts Ivo Karlovičs, kurš rangā ierindojas apaļajā 100. vietā.

Gulbis un Čuns ATP pamatturnīrā sacentās pirmo reizi, taču 2017. gadā Barselonas turnīra kvalifikācijā korejietis izcīnīja uzvaru ar 7-6 (7:2), 6-2.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!