Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā – Austrālijas atklātajā čempionātā – būs izsēts ar 11.numuru.

Gulbis šobrīd pasaules rangā ieņem 13.vietu, taču "Australian Open" šogad nespēlēs virs latvieša rangā esošie Marins Ciličs un Žo Vilfrīds Tsonga.

Vīriešu vienspēļu turnīrā ar pirmo numuru būs izsēts Novaks Džokovičs, bet nākamie starp izsētajiem ir Rodžers Federers, Rafaels Nadals, Stans Vavrinka, Kei Nišikori, Endijs Marejs, Tomašs Berdihs, Milošs Raoničs, Davids Ferers un Grigors Dimitrovs.

Starp 32 izsētajiem tenisistiem nav neviena austrālieša, jo labākais no mājiniekiem Niks Kirgioss atrodas pasaules ranga 50.vietā, bet veterāns Leitons Hjūits tikai 86.vietā.

Sieviešu turnīrā starp izsētajām nav iekļuvusi divkārtējā "Australian Open" čempione Viktorija Azarenka, kura traumas dēļ pagājušajā sezonā piedalījās vien deviņos turnīros.

Galvenā favorīte sieviešu vienspēļu turnīrā būs Serēna Viljamsa, bet vēl izsēto sešiniekā ir Marija Šarapova, Simona Halepa, Petra Kvitova, Ana Ivanoviča un Agņeška Radvanska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!