Foto: EPA/LETA
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Bangkokas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā otrdien diezgan negaidīti ar 6-7 (5:7), 6-7 (5:7) zaudēja itālim Simonem Bolelli, kurš pamatturnīrā iekļuva, veiksmīgi pārvarot kvalifikācijas sacensības.

Maču abi tenisisti sāka pārliecinoši, Gulbim uzvarot divos geimos pie savas serves, bet Bolelli nosargājot savu servi. Tomēr ceturtajā geimā latvietis tika pie pirmās breikbumbas, izmantojot radušos iespēju un panākot 3-1 savā labā. Agresīvi servējot, kā rezultātā Gulbis pieļāva vairākas dubultkļūdas, taču regulāri veica arī netveramas serves, Latvijas pārstāvis nākamajā geimā panāca jau 4-1 savā labā.

Septītajā geimā, kad rezultāts bija 4-2 Gulbja labā, latvietis atradās vadībā ar 30:0, taču zaudēja nākamajās četrās izspēlēs, ļaujot pretiniekam tikt pie breika un geimu vēlāk panākt neizšķirtu 4-4. Sekojošajos četros geimos tenisisti katrs tika pie diviem panākumiem, kas nozīmēja, ka pirmā seta uzvarētājs tika noteikts taibreikā.

Taibreiku ļoti veiksmīgi iesāka Bolelli, uzvarot pirmajās četrās izspēlēs. Gulbis vēlāk prata divus punktus atspēlēt, kā arī panākt cerīgo 4:5, tomēr itālis savas pozīcijas nosargāja, tiekot pie panākuma pirmajā setā.

Arī otrais sets iesākās ļoti līdzvērtīgā cīņā, līdz sestajā geimā pirmo breikbumbu setā izmantoja Bolelli, panākot 4-2 savā labā. Nākamajā geimā Gulbim bija labas iespējas atbildēt ar to pašu, taču Bolelli briesmas likvidēja un panāca jau 5-2 savā labā.

Astotajā geimā Gulbis pie savas serves atradās vadībā ar 30:0, taču drīz vien jau bija spiests atspēlēt divas mačbumbas pēc kārtas, kas latvietim izdevās. Gulbis tomēr prata panākt 3-5, bet nākamajā geimā arī lauzt Bolelli servi un brīdi vēlāk panākt neizšķirtu 5-5.

Arī otrajā setā uzvarētājs tika noteikts taibreikā, kura ievadā vadībā ar 4:2 izvirzījās Bolelli. Pēc desmit izspēlēm rezultāts jau bija kļuvis neizšķirts 5:5, bet nākamos divus punktus izcīnīja Bolelli, tiekot pie negaidītas uzvaras.

Mača gaitā Gulbis veica 19 netveramas serves.

Bolelli kvalifikācijā bija izlikts ar trešo numuru, aizvadīja divus mačus, kuros nevienā setā nezaudēja vairāk par četriem geimiem.
Gulbis ATP pasaules rangā pašlaik ieņem 47.vietu, bet turnīros latvietis nebija piedalījies kopš ASV atklātā tenisa čempionāta, savukārt Bolelli pašlaik rangā atrodas 138.pozīcijā.

Abi tenisisti iepriekš savā starpā bija tikušies vienu reizi - 2007.gada Heilbronas "Challenger" turnīra ceturtdaļfinālā latvietis bija pārāks ar 6-4, 6-1.

Par piedalīšanos pirmās kārtas mačā Gulbis pie ATP vienspēļu ranga punktiem netika.

Bolelli otrajā kārtā mērosies spēkiem ar bulgāru Grigoru Dimitrovu, kurš savā pirmajā cīņā ar 6-2, 7-5 pārspēja Gulbim neērto horvātu Ivanu Dodidžu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!