Foto: AP/Scanpix
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis trešdien Dohas ATP sērijas turnīrā guva vieglu uzvaru otrās kārtas spēlē un iekļuva ceturtdaļfinālā, kur, visticamāk, tiksies ar pasaules ranga līderi Rafaelu Nadalu.

Gulbis otrās kārtas mačā 49 minūšu laikā ar 6-3, 6-1 pieveica horvātu Antonio Veiču, kurš pamatsacensībās iekļuva pēc kvalifikācijas pārvarēšanas. Pirmajā setā Gulbis divreiz lauza pretinieka servi, arī otrajā divreiz lauza horvāta servi un bez lielām problēmām iekļuva ceturtdaļfinālā.

Statistika liecina, ka Gulbis ļoti labi servēja, izpildot desmit "eisus" un nekļūdīgi izpildot 82% no pirmajām servēm. Gulbis pretiniekam ļāva uzvarēt tikai 31 no 89 izspēlēm.

Tagad nākamajā kārtā Gulbis, visticamāk, tiksies ar Nadalu, kurš trešdien aizvadīs otrās kārtas spēli pret slovāku Lukašu Lačko.

Atgādinām, ka Dohas turnīra pirmajā kārtā otrdien Gulbis, liekot panervozēt līdzjutējiem otrā seta izskaņā, ar 6-3, 7-6 (8:6) pieveica rumāni Viktoru Hanesku. Otrajā setā Gulbis bija vadībā ar 5-3, taču pārsvaru nenosargāja. Savukārt "tie break" izspēlē otrajā setā Gulbis zaudēja pirmajās piecās izspēlēs, bet beigās paglābās un uzvarēja "tie break" ar 8:6, uzvarot arī visā mačā.

Par iekļūšanu Dohas turnīra ceturtdaļfinālā Gulbis ir nopelnījis 45 ieskaites punktus pasaules rangā. Pagājušajā gadā Gulbis turnīrā Dohā arī aizkluva līdz ceturtdaļfinālam, kur piekāpās Rodžeram Federeram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!