Foto: LETA

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis pēc uzvaras Deivisa kausa izcīņas duelī pār Ēģiptes izlasi neslēpa, ka spēlēšana savās mājās radīja ļoti pozitīvas emocijas, un viņa karjerā bieži nav gadījies, ka pēc spēles acīs raisās asaras.

Jau vēstīts, ka Latvijas valstsvienība sestdien uzvarēja dubultspēlē un vienspēlē, priekšlaicīgi nodrošinot panākumu pār Ēģipti ar rezultātu 3-1. Spēļu diena tika uzsākta ar dubultspēli, kurā Ernests Gulbis un Kārlis Ozoliņš ar rezultātu 6-3, 6-4 pieveica Mohamedu Safvatu un Karimu Mohamedu Mamounu. Savukārt vienspēlē Gulbis ar rezultātu 6-2, 6-4 pārspēja Safvatu.

"Šajās spēlēs esmu daudz ko ieguvis. Nav daudz maču, pēc kuriem asaras saskrien acīs un kamols kaklā. Pirmajā brīdī nav viegli saprast, ko šādas cīņas paņem vai dod emocionāli," pēc spēles preses konferencē teica Gulbis.

Deivisa kausā jaunais formāts paredz, ka dubultspēle tika aizvadīta kā trešā cīņa starp abām valstsvienībām. Gulbim šāda spēļu secība esot patikusi.

"Dubultspēle man palīdzēja sagatavoties vienspēlei, biju atbrīvots, un to varēja pamanīt. Mačs bija kvalitatīvs, no labās spēlēju daudz agresīvāk," stāstīja Latvijas tenisa ilggadējais līderis. "Dubultspēlē Kārlis izcili servēja. Viņš labi izturēja, cepuri nost. Spēlētāja pazušana viņu nekādi neietekmēja, viņš bija gatavs."

"Ļoti interesants formāts. Taču man nebija svarīgi beigt dubultspēli pēc iespējas ātrāk, lai sagatavoties vienspēlei. Es nedomāju par fizisko aspektu, jo zināju, ka mans pretinieks laukumā pavada tikpat daudz laika, cik es. Adrenalīns un emocijas Deivisa kausā nerada saguruma sajūtu," viņš turpināja. "Lai arī Latvijā nav bijuši tik daudz augsta līmeņa turnīru, mums publika ir izglītota. Viņi netraucēja servēt, viņi netraucēja spēlēt. Pirms pāris gadiem Ēģiptē cilvēki gan klaigāja starp pirmo un otro servi."

Aizvadītajā mačā Gulbis un Safvats vairākas reizes pauda neapmierinātību ar tiesnešu lēmumiem. Kad emocijas bija norimušas, Gulbis bija daudz saprotošāks par viņu lēmumiem.

"Tiesnešiem ir grūti redzēt bumbas. Šie līnijtiesneši nav ļoti pieredzējuši, jo ar vienu, divām vai pat 10 šāda līmeņa spēlēm gadā nepietiek. Tiesneši ir jauni, tāda ātruma tenisu netiesā bieži," skaidroja Gulbis. ""Futures" turnīros ātrums ir citādāks, šeit servē ar 200 vai 210 km/h lielu ātrumu, tas ir gūti. Emocijas sita augstu vilni. Nenoliedzu, ka man dažreiz situācijas izskatās citādāk nekā tās patiesībā ir."

Gulbis pirmajā setā pie breikbumbas palaboja tiesneses lēmumu un ļāva pretiniekam vēlreiz izpildīt pirmo servi. Viņš neslēpa, ka šāda rīcība nebija gluži apdomāta. "Tur bija tik acīmredzami trāpīts, ka bija kauns rīkoties citādāk," norādīja Gulbis.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!