Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis sestdien cieta zaudējumu ASV notiekošā Maiami "Masters 1000" sērijas turnīra otrās kārtas mačā, ar 2-6, 4-6 piekāpjoties argentīnietim Huanam Monako.

Jau pirmajā geimā Monako spraigā cīņā tika pie četrām breikbumbām, pēdējo no tām arī izmantojot. Gulbis turpināja spēlēt ne pārāk sekmīgi arī pirmā seta turpinājumā, savu servi vēlreiz zaudējot piektajā geimā un nonākot iedzinējos jau ar 1-4. Seta turpinājumā latvietim neizdevās Argentīnas tenisista priekšā demonstrēt vērā ņemamu pretestību, kā rezultātā pirmais sets tika zaudēts ar 2-6.

Abi tenisisti otro setu sāka līdzvērtīgi, taču sestajā geimā Gulbis pirmo reizi šajā cīņā lauza Monako servi, izvirzoties vadībā ar 4-2. Tiesa, uzreiz nākamajā geimā argentīnietis atbildēja ar to pašu un pēc tam grūtā cīņā jau panāca izlīdzinājumu. Cīņas turpinājumā latvieša pretinieks uzvarēja vēl divos geimos, pie viena vēlreiz laužot Gulbja servi un uzvarot otrajā setā ar 6-4.

Abiem tenisistiem bija iecerēts spēkoties jau piektdien, taču tas nebija iespējams vētras un lietus dēļ.

Latvietis šo vienspēļu turnīru noslēdza ar 25 ATP ranga punktiem.

Gulbis, kurš pasaules rangā šobrīd atrodams 16.vietā, turnīrā Maiami bija izlikts ar 13.numuru, kas latvietim pirmo kārtu deva brīvu.

Savukārt Monako pasaules rangā šobrīd ieņem 46.pozīciju, bet sacensību pirmajā kārtā argentīnietis ar 7-5, 6-7, 6-4 pieveica beļģi Rubenu Bemelmansu no Beļģijas, kurš ATP rangā ievietojas 134.vietā.

Pašlaik 30 gadus vecais Argentīnas tenisists šosezon uzvarējis desmit no 17 mačiem, kaut sezonu iesāka ar četrām neveiksmēm pēc kārtas. Nesen Buenosairesas "ATP World Tour 250" turnīrā viņš spēja aizkļūt līdz finālam, kurā piekāpās spānim Rafaelam Nadalam.

Gulbis ar Monako savā starpā, skaitot šo maču, tikušies sešas reizes, turklāt četrās no tām latvietis ir piedzīvojis zaudējumus. Iepriekšējā sportistu tikšanās reize notika pagājušā gada Austrālijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā, kurā ar rezultātu 1-6, 6-4, 7-6, 6-2 pārāks bija Gulbis.

Trešajā kārtā Monako sacentīsies ar spānis Giljermo Garsiju-Lopesu, kurš izlikts ar 23.numuru.

Latvietis vienā pārī ar vācieti Andrē Begemanu piedalās šī turnīra dubultspēļu sacensībās, kur pirmajā kārtā ceturtdien ar 1-6, 6-4, 10:7 pārspēja spāni Davidu Marrero un Pavlo Kuevasu no Urugvajas.

Līdz ar to otrajā kārtā Gulbim un Begemanam pretī stāsies amerikāņi Džons Isners un Sems Kverijs.

Latvietis šo sezonu sāka ļoti neveiksmīgi, zaudējot septiņos mačos pēc kārtas. Neveiksmju sēriju Gulbis pārtrauca pagājušajā nedēļā notikušajā Indianvelsas "Masters 1000" sērijas turnīrā, kurā aizkļuva līdz trešajai kārtai, tajā ar 4-6, 4-6 piekāpjoties Francijas sportistam Adrianam Manarino.

Tiesa, zaudējumi nav veicinājuši lielu kritienu ATP rangā, jo no gada sākumā ieņemtās 13.vietas Gulbis noslīdējis tikai par trim pozīcijām.

Gulbis ir piedalījies piecos Maiami "Masters 1000" sērijas turnīros, uzvarot vien vienā no sešām spēlēm. Līdz šim latvietis nekad nav spējis sasniegt šo sacensību trešo kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!