Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis sestdien cieta zaudējumu Francijā notiekošā Bordo "Challenger" sērijas turnīra pusfinālā.

Pasaules ranga 190. vietas īpašnieks Gulbis ar rezultātu 3-6, 6-7 (7:9) piekāpās ATP ranga 206. pozīcijā esošajam amerikānim Reilijam Opelkam.

Otrā seta taibreikā Gulbim bija iespēja lauzt cīņas gaitu, taču viņš pie rezultāta 7:6 neizmantoja setbumbu. Turpinājumā latvietis zaudēja trīs izspēles pēc kārtas un piekāpās arī visā mačā.

Par pusfināla sasniegšanu viņš nopelnījis 40 ATP ranga punktus, kas reitingā ļaus veikt apmēram 30 vietu kāpumu.

Kā vēstīts, Gulbis pirmās kārtas cīņā ar 3-6, 6-3, 6-2 uzvarēja brazīlieti Rožēriu Dutru da Silvu, kurš ir planētas 115. rakete. Līdz ar to viņš pārtrauca trīs zaudējumu sēriju "Challenger" sacensību pamatturnīros. Savukārt nākamajā duelī viņš ar rezultātu 1-6, 6-3, 6-2 pārspēja francūzi Korentēnu Mutē, kurš reitingā atrodams 144. pozīcijā, pirmo reizi šosezon tiekot tālāk par kāda "Challenger" līmeņa turnīra otro kārtu.

Ceturtdaļfinālā Gulbis atspēlēja četras mačbumbas un trīs stundu mačā ar rezultātu 5-7, 7-6 (7:4), 6-4 pārspēja spāni Danielu Himeno-Traveru, kurš ATP rangā ir 224.pozīcijā.

Savukārt ATP pamatturnīros Gulbis nav uzvarējis kopš pērnā gada ASV atklātā čempionāta septembrī.

Līdz jūlijā gaidāmajam Vimbldonas čempionātam latvietim šosezon ir jāaizstāv tikai 20 ATP ranga punkti, kas kādreizējā Latvijas tenisista Pjotra Ņečajeva audzēknim varētu palīdzēt veikt kāpumu rangā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!