Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas tenisists Ernests Gulbis trešdien Marseļas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā pirmās kārtas spēlē ar 3-6, 6-7 (3:7) zaudēja francūzim Igo Umbēram, kuram tā bija ceturtā uzvara ATP turnīros.

Lai gan abiem tenisistiem ievērojami atšķiras pieredze profesionālajā sportā, pirms šīs spēles Igo Umbērs tikai pa vienu vietu atpalika no 74. vietā rangā esošā Ernesta Gulbja.

Umbērs, kurš pirms nedēļas triumfēja Šerbūras "Challenge" turnīrā, līdz šim rangā augstāk nebija uzkāpis un ATP turnīros bija aizvadījis vien desmit spēles. Tajās francūzis bija uzvarējis trīs mačos.

Tikmēr Gulbis pēdējo reizi laukumā bija gājis Roterdamas “ATP World Tour 500” sērijas turnīra otrajā kārtā, kur viņš piekāpās nu jau pasaules sestajai raketei Kei Nišikori.

Pieredze gan neņēma virsroku pār jaunību, 20 gadus vecajam francūzim divas reizes Gulbi atstājot "sausā", kā arī vienreiz laužot pieredzējušā latvieša servi. Gulbim bija iespēja sekmīgi atbildēt, bet viņš neizmantoja breikbumbu un nonāca zaudētājos jau ar 1-4.

Izlieto ūdeni latvietim neizdevās sasmelt un pirmajā setā tika piedzīvots zaudējums ar 3-6.

Otrais sets uzņēma spītīgu tempu, kurā neviens no tenisistiem nespēja lauzt pretinieka servi. Gulbis gan vairākkārt šādās situācijās bija attālu no iespējam pacīnīties līdz pienāca iespēja uzvarēt setā pie 5-4 un pretinieka serves. Latvijas tenisists izniekoja divas breikbumbas, bet pēcāk Umbērs jau pārliecinoši spēja uzvarēt otrā seta taibreikā.

Tādējādi Gulbis otro reizi karjerā nespēja pārvarēt Marseļas turnīra pirmo kārtu. Šajā pašā turnīrā 30 gadus vecais tenisists 2014. gadā izcīnīja savu šobrīd priekšpēdējo ATP titulu, finālā pieveicot Žo Vilfrīdu Tsongu.

Portāls "Delfi" mača laikā piedāvāja teksta tiešraidi, kurā var detalizētāk lasīt par spēles gaitu:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!