Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis šīs sezonas otro "Grand Slam" turnīru - Francijas atklāto čempionātu - sāks pret itāļu sportistu Andreasu Sepi, piektdien noskaidrojās izlozē; savu pirmo pretinieci uzzināja arī Jeļena Ostapenko.

Gulbis pašlaik pasaules rangā atrodams 76.vietā, kamēr 32 gadus vecais Sepi atrodams 41.pozīcijā.

Abu tenisistu savstarpējos mačos krietni labāk veicies Gulbim, kurš uzvarējis piecās no sešām spēlēm, turklāt pašlaik latvietis guvis piecus panākumu pēc kārtas. Pēdējā tikšanās reizē 2014.gadā Maskavas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā Latvijas sportists bija pārāks ar 7-6 (8:6), 4-6, 7-6 (7:3).

Gulbis šonedēļ aizkļuva līdz Ženēvas ATP "World Tour 250" turnīra otrajai kārtai, kur ar 4-6, 6-7(5:7) zaudēja ar trešo numuru izliktajam horvātam Marinam Čiličam.

Latvijas tenisistam sezonas pirmā puse bijusi neveiksmīga, jo viņš ATP pamatturnīros spējis izcīnīt tikai četras uzvaras 14 mačos. Savukārt, ņemot vērā arī kvalifikācijas turnīrus, Gulbis šosezon guvis deviņas uzvaras 21 cīņā.

Tikmēr Sepi šosezon izcīnījis astoņas uzvaras 17 spēlēs un pie tituliem nav ticis. Šosezon itāļa labākie sasniegumi ir ceturtdaļfināla sasniegšana "ATP World Tour 250" raudzes turnīros Sofijā un Nicā.

Itālijas sportista karjeras rekords ATP rangā ir 18.vieta, ko viņš sasniedza pirms gandrīz trim ar pus gadiem.

Otrajā kārtā Gulbja un Sepi pāra uzvarētājs tiksies ar portugāli Žuau Sousu vai bosnieti Damiru Džumhuru, kamēr trešajā kārtā pretī var nākt francūzis Žo Vilfrīds Tsonga.

Tieši ar Francijas atklāto čempionātu saistīts Gulbja karjeras lielākais sasniegums, jo tieši šajā turnīrā viņš 2014.gadā aizkļuva līdz pusfinālam, kurā viņš piekāpās slavenajam serbam Novākam Džokovičam. Šāds sniegums latvietim ļāva iespraukties pasaules ranga pirmajā desmitniekā, taču pēc šī turnīra viņš ir piedzīvojis lejupslīdi un ar tik augstvērtīgiem sasniegumiem vairs nav izcēlies.

Vēl Gulbis 2008.gadā sasniedza šī turnīra ceturtdaļfinālu, bet kopumā viņš Francijas atklātajā čempionātā 22 spēlēs guvis 13 uzvaras.

Šajā "Grand Slam" turnīrā latvietis piedalīsies desmito reizi.

Tikmēr Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Jeļena Ostapenko Francijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā tiksies ar pasaules ranga 102. vietas īpašnieci Naomi Osaku no Japānas.

Ostapenko WTA rangā pašlaik atrodama 36. vietā, kas ir viņas karjeras rekords, bet Francijas atklātajā čempionātā viņa pirmo reizi būs izlikto statusā. Līdz ar to Latvijas pārstāve pirmajās divās kārtās nevar tikties ar sportisti, kas pasaules rangā atrodas augstāk nekā viņa.

Šosezon Ostapenko, ņemot vērā arī kvalifikācijas cīņas, WTA turnīros izcīnījusi 11 uzvaras 23 mačos. Savukārt pamatturnīru mačos viņai ir 10 uzvaras 18 cīņās.

Ostapenko ar Osaku iepriekš kortā nav tikušās.

Savukārt Latvijas otrā rakete sieviešu tenisā Anastasija Sevastova Francijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā tiksies ar kvalifikācijas veiksminieci, bet, izcīnot uzvaru pirmajā mačā, pretī nāks Viktorija Azarenka no Baltkrievijas vai Karina Knapa no Itālijas.

Sevastovas karjerā šis būs jau ceturtais Francijas atklātā čempionāta pamatturnīrs, bet tālāk par pirmo kārtu viņa nekad nav spējusi tikt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!