Foto: F64

Latvijas tenisists Ernests Gulbis, uzskata, ka, veicot atspēlēšanos Sanktpēterburgas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra finālmačā ielēcis "pēdējā vagonā".

Finālmačā sacensību sestā rakete Gulbis ar rezultātu 3-6, 6-4, 6-0 salauza spāņa Giljermo Garsijas-Lopesa pretestību. Latvijas tenisists triumfēja pēdējos 11 geimos un ieguva ceturto ATP vienspēļu titulu karjerā.

"Esmu ļoti priecīgs. Grūti aprakstīt emocijas, kādas man ir par uzvaru šeit. Tas man ir ļoti nozīmīgi," pēc triumfa izteicies latvietis.

Otrajā setā Gulbis bija nokļuvis iedzinējos ar rezultātu 1-4, bet pēc tam vairs nezaudēja nevienu geimu.

"Sāku spēlēt citādāk. Breiks otrajā setā pie rezultāta 2:4 bija ļoti svarīgs," stāstīja latvietis. "Pēc tam jau jutos ļoti pārliecināti par sevi."

Gulbis stāsta, ka mača sākumā nav bijis satraucies. "Vienkārši viņš maču iesāka ļoti labi. Atcerieties, pirmajā izspēlē bija 34 sitieni. Mačs uzreiz sākās smagi. Man vajadzēja būt ātrākam, kaut ko mainīt jau agrāk. Nedaudz paveicās. Varētu teikt, ka ielēcu pēdējā vagonā."

Kā ziņots, līdz ar triumfu Gulbis turnīrā nopelnīja 250 ATP ranga punktus un paredzams, ka nākamnedēļ viņš rangā pakāpsies no 36.vietas uz 28.pozīciju.

Gulbis savā karjerā joprojām nav zaudējis nevienā finālā - viņš ATP līmenī uzvarējis visos četros vienspēļu un divos dubultspēļu mačos par titulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!