Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis piektdien izstājās no Indianvelsas "Masters series" turnīra, piedzīvojot zaudējumu jau pirmajā kārtā.

Pirmās kārtas mačā Gulbis ar 3-6, 7-5 6-7 (3:7) piekāpās francūzim Mišelam Lodrā.

Pirmajā setā Gulbis jau sākumā zaudēja savu servi, vēlāk to nespēja atgūt un līdz ar to zaudēja arī setu. Savukārt otrajā setā Gulbis salauza Lodrā servi tikai 12.geimā ar otro mēģinājumu, uzvarot tādējādi setā un izlīdzinot mača gaitu. Trešajā setā tenisistiem neizdevās lauzt pretinieka servi, tādējādi mača liktenis izšķīrās "tie break" izspēlē. Tajā Gulbis jau sākumā zaudēja trīs savas serves, nonākot zaudētājos ar 0:5. Gulbis gan nedaudz atspēlējās un samazināja starpību līdz 3:6, tomēr tad Lodrā izmantoja savu mačbumbu un uzvarēja visā cīņā.

Gulbis ATP rangā šobrīd ieņem 75.pozīciju, kamēr Lodrā ir 41.vietā. Līdz šim Lodrā un Gulbis dažādos turnīros savā starpā spēkojušies piecas reizes un trijās no tām pārāks bijis francūzis. Pagājušā gada Indianvelsas turnīrā Gulbis aizcīnījās līdz trešajai kārtai, kurā gan pārliecinoši piekāpās ATP ranga līderim serbam Novākam Džokovičam.

Par Indianvelsas turnīru Gulbis nopelnīja 10 ieskaites punktus ATP rangā, taču, ņemot vērā, ka zaudēs pagājušā gadā iegūtos punktus, pēc nedēļas piedzīvos nelielu kritienu ATP pasaules rangā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!