Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis otrdien Melburnā izstājās no sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra - Austrālijas atklātā čempionāta, piedzīvojot zaudējumu jau pirmajā kārtā.

Pirmās kārtas mačā gandrīz piecu stundu ilgā cīņā Gulbis ar rezultātu 5-7, 6-2, 7-6 (7:5), 3-6, 11-13 piekāpās francūzim Žeremī Šardī, kurš bija izlikts ar 30. numuru.

Gulbis pirmajā setā jau trešajā geimā "lauza" Šardī servi, taču noturēt šo pārsvaru viņam neizdevās, jo izskaņā francūzis divos latvieša serves geimos pēc kārtas bija pārāks un izvirzījās vadībā ar 7-5. Otrajā geimā Gulbis bija daudz veiksmīgāks, viņš guva punktu pie pretinieka serves trešajā geimā, bet septītajā – nostiprināja savu vadību, setu uzvarot ar 6-2.

Arī trešajā setā latvietim izdevās "nobreikot" francūzi trešajā geimā, tomēr šoreiz pretinieks izlīdzināja rezultātu 10. geimā. Cīņa turpinājās taibreikā, kurā Gulbis panāca 5:2, bet izmantoja tikai trešo setbumbu. Savukārt ceturtajā setā Šardī uzreiz "lauza" latvieša servi, bet devītajā geimā to izdarīja vēlreiz, izlīdzinot rezultātu mačā.

Piektais sets izvērtās ļoti dramatisks. Gulbis bija ļoti tuvu uzvarai, kad viņš teicami nospēlēja pie pretinieka serves un panāca 5-4, taču pie savas serves latvietis nospēlēja nervozi, pieļāva kļūdas, kas ļāva Šardī rezultātu izlīdzināt. Turpinājumā tenisisti cīnījās līdz spēku izsīkumam, neviens ilgu laiku nespēja pārņemt vadību, taču tad tas izdevās Šardī, kurš 24. geimā francūzis ieguva divas mačbumbas. Vienu Gulbis atspēlēja, taču otru – nē, sitot bumbiņu tīklā. Kopumā latvietis šajā mačā atspēlēja sešas mačbumbas, tomēr ar to bija par maz, lai "aizķertos" spēlē.

Gulbis par dalību "Australian Open" nopelnīja 10 ATP ranga punktus. Kopumā "Australian Open" turnīrs latvietim nav veiksmīgs, jo viņš desmit spēlēs ticis vien pie divām uzvarām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!