Foto: AFP/Scanpix
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pēc triumfa Losandželosas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā atzinis, ka pirms diviem gadiem cietumā pavadītā nakts palīdzējusi viņam attīstīties profesionālajā karjerā, vēsta laikraksts "Los Angeles Times".

Intervijā laikrakstam Gulbis atzina, ka ne vienmēr prot pieņemt labākos lēmumus, par ko liecina pirms diviem gadiem Zviedrijas cietumā pavadītā nakts.

Toreiz Gulbis tika apsūdzēts prostitūtu izmantošanā, taču šī pieredze palīdzējusi viņam apzināties savas rīcības sekas.

"Uzskatu, ka katram reizi savā dzīvē jāpavada nakts cietumā," citēts Gulbis. "Toreiz laikam biju pārāk ietekmējies no amerikāņu filmām. Teicu, ka man ir tiesības veikt telefona zvanu, uz ko man atbildēja, ka jā, taču ne Zviedrijā."

Jau ziņots, ka Losandželosas turnīra finālmačā Gulbis svētdien ar rezultātu 5-7, 6-4, 6-4 pārspēja ar pirmo numuru izlikto mājinieku Mārdiju Fišu, tiekot pie sava otrā ATP sērijas turnīra vienspēļu titula.

"Uzvara turnīrā man nozīmē ļoti daudz, tā ir ievērojami vairojusi manu pārliecību," piebilda tenisists. "Tieši pārliecības iegūšana ir vissvarīgākais. Iepriekš biju zaudējis ticību saviem spēkiem, ka spēju sacensties ar pasaules labākajiem. Es zināju, ka to varu, taču tajā pašā laikā demonstrēju sliktu spēli un sāku domāt, ka man pretiniekus nepanākt."

Tikmēr Fišs atzīmēja, ka Gulbis bija piedzīvojis zaudējumus iepriekšējo četru turnīru pirmās kārtas spēlēs, tāpēc viņš izšķirošajai cīņai bija fiziski sagatavotāks.

Pirmo reizi Gulbis ATP vienspēļu turnīrā triumfēja 2010.gada februāra beigās, kad bija labākais Delrejbīčas ATP "World Tour 250" sērijas sacensībās. Tā arī bija līdz šim vienīgā reize, kad Gulbis bija piedalījies finālmačā.

Par triumfu Losandželosā latvietis tika pie 250 ATP ranga punktiem un 113 000 ASV dolāru (55 347 latus) lielas naudas balvas.

Jau ziņots, ka pēc uzvaras turnīrā Gulbis ATP rangā pakāpās par 29 vietām un tagad ieņem 55.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!