Foto: PA Images/Scanpix/LETA

Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis pirmdien svinēja uzvaru Zagrebas "Challenger 80" sērijas turnīra kvalifikācijas otrajā kārtā, iekļūstot pamatturnīrā.

Pasaules ranga 185.rakete kvalifikācijas otrās kārtas mačā ar rezultātu 7-6 (7:5), 1-6, 6-4 pārspēja kvalifikācijā ar piekto numuru izlikto japāni Tacumu Ito (ATP 221.).

Pirmajā setā abi tenisisti izmantoja serves priekšrocības, nonākot līdz taibreikam. 12.geimā gan viena setbumba bija Gulbim, taču japānis to atspēlēja. Pirms tam piektajā geimā divas breikbumbas bija arī Ito. Taibreikā piektajā izspēlē Gulbis zaudēja, pašam servējot, taču pretinieks atbildēja ar diviem zaudētiem punktiem servējot, kas deva uzvaru Gulbim ar 7-6 (7:5).

Otrajā setā Gulbis zaudēja ceturto un sesto geimu, pašam servējot, - 1:6.

Trešajā setā par spīti divām breikbumbām pirmajā geimā tenisisti uzvarēja savas serves geimos līdz desmitajam geimam. Pēc zaudētas pirmās izspēles Gulbis, servējot pretiniekam, uzvarēja nākamajās četrās, svinot uzvaru setā ar 6-4 un visā mačā.

Izloze noteica, ka pirmajā pamatturnīra mačā Latvijas tenisists tiksies ar speciālo ielūgumu saņēmušo mājinieku Bornu Gojo (ATP 238.).

Pārvarot kvalifikācijas otro kārtu, Gulbis turnīru noslēdza ar četriem izcīnītiem pasaules ranga punktiem.

Pirmās kārtas mačā kvalifikācijas sacensībās ar trešo numuru izsētais Latvijas tenisists ar 6-3, 7-5 pārspēja īpašo ielūgumu saņēmušo krievu Jevgeņiju Tjurnevu (ATP 296.).

Šogad Gulbis ir uzvarējis sešās no 14 spēlēm. ATP turnīru pamatsacensībās viņš gan piedalījies tikai vienā spēlē, tajā piedzīvojot zaudējumu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!