Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas tenisists Ernests Gulbis pēc zaudējuma Sidnejas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra pusfināla mačā atzina, ka viņam ir vienalga, ko tagad domās cilvēki.

Kā ziņots, piektdien aizvadītajā mačā Gulbis ar 6-7 (1:7), 0-6 zaudēja francūzim Žilam Simonam.

Par iekļūšanu Sidnejas turnīra pusfinālā Gulbis tika pie 90 vienspēļu ranga punktiem, un nākamajā nedēļā viņš varētu sasniegt jaunu ATP ranga karjeras rekordvietu.

Pēc mača Gulbis pastāstīja, ka pēc zaudētā pirmā seta siltos laika apstākļos viņš bijis psiholoģiski iztukšots, līdz ar to nespēja saņemties uz otro setu, kurā latvietis uzvarēja tikai trīs izspēlēs.

"Cilvēki var domāt visu, ko vien vēlas. Es neesmu cilvēki. Es varu pateikt, ko es domāju, un es tikko pastāstīju, kā viss notika. Tas, ko domā cilvēki, ir viņu darīšana," skarbi izteicās Gulbis.

"Ja es būtu uzvarējis pirmo setu, tad otrajā noteikti cīnītos un censtos izcīnīt panākumu arī visā mačā, taču tas jebkurā gadījumā būtu grūti, jo šodien nebiju fiziski gatavs uz visiem 100 procentiem," atzina Gulbis.

Tomēr Gulbis izteicās, ka kopumā šo turnīru aizvadījis labi.

"Man jācenšas saglabāt pozitīvisms, jo dažas dienas pirms Austrālijas atklātā čempionāta es spēju iekļūt laba turnīra pusfinālā. Iepriekš Sidnejā es aizvadīju divas lieliskas spēles, kā arī sekmīgi nospēlēju iepriekšējā turnīrā," pastāstīja Gulbis.

"Uz Austrālijas atklāto čempionātu es došos, nedomājot par to, kā es nospēlēju otro setu pret Simonu. Jā, es to zaudēju, jo nejutos labi. Taču Melburnā fiziski jutīšos ļoti labi," piebilda Gulbis.

Kā ziņots, Austrālijas atklātajā čempionātā Gulbis būs izlikts ar 24.numuru un pirmajā kārtā spēkosies ar ranga 55.pozīcijā esošo vācieti Benjaminu Bekeru.

Otrajā kārtā Gulbja un Bekera pāra uzvarētājs spēkosies ar ukraini Aleksandru Dolgopolovu (ATP rangā 49.vieta) vai Mihailu Kukuškinu no Kazahstānas (ATP rangā 61.pozīcija).

Savukārt trešajā kārtā Gulbim iespējama spēkošanās ar francūzi Žo Vilfrīdu Tsongu, kurš izlikts ar 13.numuru.

Līdz šim Austrālijas atklātajā čempionātā Gulbis nekad nav ticis tālāk par otro kārtu.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Gulbis piedalījās Dohas "ATP World Tour 250" turnīrā, kur vienspēlēs aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, ar 6-7 (3:7), 3-6 piekāpjoties ATP ranga līderim Rafaelam Nadalam.

Tāpat Gulbis pārī ar Vācijas pārstāvi Mišu Zverevu piedalījās arī Dohas turnīra dubultspēļu sacensībās, kur pirmās kārtas mačā ar 5-7, 6-3, 5:10 piekāpās slovākam Igoram Zeļenajam un Fabio Fonjīni no Itālijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!