Foto: LETA
Nākamnedēļ paredzēto Deivisa kausa izcīņas spēli pret Bulgārijas tenisistiem Latvijas izlase aizvadīs bez sava labākā tenisist Ernesta Gulbja, informē Latvijas Tenisa savienība.

No 6. līdz 8. martam Latvijā, tenisa centra "Lielupe" kortos norisināsies Deivisa kausa izcīņas Eiropas Āfrikas zonas 2. grupas mačs starp Latvijas un Bulgārijas izlasēm. Latvijas komandas kapteinis Kārlis Lejnieks otrdien paziņoja izlases sastāvu, kurā provizoriski nav iekļauts pasaules ranga 14.vietas īpašnieks Gulbis.

Komandā iekļauti 20 gadus vecie dvīņi Mārtiņš Podžus (509.vieta pasaules rangā) un Jānis Podžus (677.vieta), kā arī 17 gadus vecie Artūrs Lazdiņš (2122.vieta) un Rūdolfs Mednis.

Deivisa kausa izcīņa ir komandu sacensības tenisā, kuras pirmsākumi meklējami tālajā 1900.gadā. Šogad dažādos līmeņos sacensībās piedalās vairāk nekā 120 valstu izlases, bet Latvijas komanda cīnīsies Eiropas Āfrikas zonas 2. grupā ar mērķi iekļūt 1.grupā. Lai to paveiktu, 2015. gadā ir jāuzvar trīs cīņas, no kurām pirmā no 6. līdz 8. martam tiks aizvadīta Latvijā. Pēc vairāku gadu pauzes Deivisa kausa izcīņa atgriezīsies Lielupē – tur ieklāts jauns segums un šie korti ir gatavi atkal uzņemt nozīmīgākās tenisa komandu sacensības.

Deivisa kausa rangā mūsu izlase ieņem 42. vietu, kamēr bulgāri ir 63., turklāt Latvija uzvarējusi abas savstarpējās cīņas - gan 2007. gadā Latvijā, gan 2009. gadā Bulgārijā Latvija bija pārāka ar 4:1.
Piektdien, 6. martā no plkst. 15:00 gaidāmas pirmās divas vienspēles, sestdien 14:00 dubultspēle, bet svētdien no 14:00 atlikušās divas vienspēles. Maču secība tiks noteikta 5.martā, kad notiks oficiālā izloze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!