Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas tenisists Ernests Gulbis otrdien izkrita no Bostades ATP "World Tour 250" turnīra, nemaz nenoslēdzot pirmās kārtas spēli pret Ugo Deljenu no Bolīvijas un atzīstot pretinieka pārsvaru ar 2-6, 1-2.

Spēle tika uzsākta, abiem tenisistiem nespējot veiksmīgi uzņemt pretinieka serves, kas ļāva Gulbim izvirzīties vadībā 2-1. Pirmā seta ceturtajā geimā laukumā bija vērojamas vismaz kādas ilgākas izspēles, tomēr latvietis nespēja izmantot pāris veiksmīgās epizodes, lai lauztu Deljena servi.

Tā vietā Gulbis kapitulēja sava serves geimā. Nonācis pie 0:30, Gulbis iznīcināja savu raketi, bet 94. vietā rangā esošais bolīvietis tāpat spēja tikt pie trim breikbumbām. Kā jau tas šajā spēlē bija ierasts, Latvijas tenisists divas no tām uzreiz atspēlēja ar labām servēm, bet geims tomēr tika zaudēts.

Seta turpinājumā svarīgākais geims norisinājās pie 2-4, kad Deljens vien ar piekto breikbumbu spēja vēlreiz lauzt latvieša servi. Gulbis no šī trieciena vairs neatspēlējās, setā zaudējot 2-6.

Lai gan otrais sets tika uzsākts ar Gulbja bezierunu uzvaru pirmajā geimā, Deljens uzvarēja gan savas serves geimu, gan lauza nākamo Latvijas tenisista servi. Tās noslēgumā, pie rezultāta 40:40, Deljens parādīja lielu centību, aizskrienot līdz bezrūpīgi izpildītam Gulbja sitienam no tieša tīkla tuvuma. Deljens ar šo punktu guva pārsvaru, bet nākamā izspēle jau izvērtās par pēdējo visā spēlē. Gulbis kļūdoties, zaudēja geimā, bet pēc tā atvadījās no pretinieka un pameta laukumu.

Gulbim, kurš pēc Vimbldonas čempionāta nokrita līdz 131. pozīcijai ATP rangā, šis jau bija septītais zaudējums pēc kārtas, turklāt tenisists šogad uzvarējis vien sešās no 27 aizvadītajām spēlēm.

Savukārt Deljens turnīra otrajā kārtā tiksies ar sacensību sesto numuru Huanu Londero no Argentīnas (71. vieta rangā) vai citu šīs valsts pārstāvi Fakundo Argueljo (181. vieta), kurš pirms tam pārvarēja šī turnīra kvalifikāciju.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var uzzināt detalizētu mača notikumu gaitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!