Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis ceturtdien notikušajā Minhenes "ATP World Tour 250" sērijas turnīra otrās kārtas mačā ar 5-7, 3-6 piekāpās vācietim Filipam Kolšreiberam.

Līdz ar to Gulbis sacensības noslēdza ar 20 ATP ranga punktu nopelnīšanu.

Pirmais lielais pavērsiens mačā varēja notikt ceturtajā geimā, kurš tika aizvadīts ilgi,
un tā laikā Gulbis atspēlēja četras breikbumbas. Turpinājumā latvietis sāka spēlēt arvien pārliecinošāk un arī tika pie vienas breika iespējas. Tomēr 12.geimā latvietis pie savas serves zaudēja pirmās trīs izspēles un tās vairs nespēja atspēlēt, kas stundu ilgajā setā deva zaudējumu ar 5-7.

Arī otrais sets ritēja līdzīgā cīņā, un izšķirošais bija viens geims, kad Kolšreibers salauza latvieša servi, uzvarot ar 6-3 un arī svinot panākumu visā mačā.

Gulbis jaunākajā ATP pasaules rangā ieņem 84.vietu, bet Kolšreibers šobrīd atrodas 34.pozīcijā un turnīrā izlikts ar ceturto numuru.

Abi tenisisti savā starpā iepriekš bija tikušies vienu reizi, kad 2009.gada Monterkarlo "Masters 1000" turnīra pirmās kārtas mačā pārāks ar rezultātu 6-1, 6-3 bija Kolšreibers.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā Gulbis ar rezultātu 6-4, 6-2 uzvarēja Ksavjeru Malisu no Beļģijas, savukārt vācietis pirmajā kārtā bija brīvs.

Ceturtdaļfinālā Kolšreibers tiksies ar austrālieti Marinko Matoseviču, kurš otrajā kārtā ar 6-1, 6-7 (2:7), 6-2 pārspēja kolumbieti Robertu Faru. Šie abi tenisisti iepriekš veiksmīgi pārvarēja kvalifikācijas sacensības.

Pagājušajā gadā Gulbis šajā turnīrā nestartēja.

Kā ziņots, aizvadītajā nedēļā latvietis startēja Barselonas "ATP World Tour 500" turnīrā, kur pirmajā kārtā zaudēja Bernardam Tomičam no Austrālijas.

Gulbis šogad ATP turnīros uzvarējis tikai trīs mačos. Iepriekšējās divas uzvaras viņš izcīnīja marta sākumā, kad sasniedza Delribīčas "ATP World Tour 250" turnīra ceturtdaļfinālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!