Foto: AFP/Scanpix

No Montekarlo "Masters Series" turnīra trešdien izstājās Latvijas tenisists Ernests Gulbis, kurš nepārvarēja otro kārtu.

Otrās kārtas mačā vairāk nekā divu stundu ilgā cīņā Gulbis ar 0-6, 6-3, 3-6 piekāpās argentīnietim Huanam Monako, kurš pasaules rangā ieņem 20.vietu un turnīrā bija izlikts ar 14.numuru. Mača laikā Gulbis trīs reizes izpelnījās tiesneša aizrādījumu un vēl viena nesavaldīšanās viņam varēja maksāt automātisku zaudējumu.

Gulbis ļoti slikti iesāka maču, pirmajā setā nepaņemot nevienu geimu. Otrā seta sākumā nekas nemainījās, Gulbis zaudēja savu servi, bet otrajā geimā pielietoja savu "meistarstiķi" – pēc neveiksmīga sitiena trieca raketi pret zemi, saņemot pirmo aizrādījumu no tiesneša.

Nervu izlādēšana Gulbim nāca par labu un Latvijas tenisists pārņēma iniciatīvu. Gulbis lauza pretinieka servi, izlīdzināja arī rezultātu, bet tad arī izvirzījās vadībā ar 4-3. Astotajā geimā Gulbis otro reizi nesavaldījās, saņemot punkta sodu par bumbiņas aizsišanu ar kāju tribīnēs. Taču tas Gulbim netraucēja paņemt Monako servi un uzvarēt šo geimu, panākot jau 5-3. Nākamajā geimā Gulbis savu izdevību izmantoja un uzvarēja setā, līdzsvarojot spēles gaitu.

Iespējams, ka lūzums mačā notika otrā seta sākumā. Gulbis teicami iesāka izšķirošo setu, taču izlaida no rokām pārsvaru un ļāva Monako uzvarēt pirmajā geimā, bet tad zaudēja savu servi otrajā geimā. Tajā brīdī Gulbis devās mainīt raketi, taču nesavaldījās un trieca to pret zemi, trešo reizi izpelnoties tiesneša aizrādījumu. Par trešo brīdinājumu Gulbis saņēma geima zaudējumu, tādējādi rezultāts kļuva jau 0-3. Jāpiebilst, ka mača turpinājumā Gulbis vairākas reizes bija tuvu, lai ļautu vaļu emocijām, taču iespējamā padzīšana un zaudējuma piešķiršana, visticamāk, viņu no tā atturēja.

Trešā seta turpinājumā Gulbis zaudēja vēlreiz savu servi, nonāca zaudētājos ar 1-5, taču atspēlēja vienu Monako servi un panāca vēl 3-5. Astotajā geimā Gulbim bija breikbumba, taču to viņš neizmantoja un mirkli vēlāk arī zaudēja visā mačā. Pēc spēles Gulbis uzreiz nepasniedza roku galvenajam tiesnesim, bet pēc Monako rokasspiediena arī paspieda roku tiesnesim...

Par Montekarlo turnīru Gulbis saņēma 45 ieskaites punktus un nākamnedēļ nedaudz pakāpsies pasaules rangā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!