Foto: AFP/Scanpix

Latvijas vadošie tenisisti Ernests Gulbis, Jeļena Ostapenko un Anastasija Sevastova oficiāli iekļauti Vimbldonas tenisa turnīra pieteikumu sarakstā, liecina turnīra rīkotāju izplatītā informācija.

Sieviešu konkurencē pieteikumu sarakstā pamatsacensībām iekļautas kopumā 108 sportistes, divām - Švai Penai un Viktorijai Divālai - ir aizsargātas ranga pozīcijas, bet rezervē ir 10 tenisistes.

Sarakstā nav krievietes Marijas Šarapovas, kura iepriekš izteicās, ka viņas problēmas ar dopingu neietekmēs potenciālo dalību šajā "Grand Slam" turnīrā.

Vīriešu pamatsacensību sarakstā iekļauti tenisisti, kas ATP rangā ieņem pozīcijas līdz 96., līdz ar to Ernestam Gulbim garantēta dalība Vimbldonas turnīrā. Aizsargātās ranga pozīcijas ir astoņiem tenisistiem, rezervistu sarakstā ir iekļauti 53 sportisti.

Vimbldonas "Grand Slam" tenisa turnīrs šogad risināsies no 27. jūnija līdz 10. jūlijam.

Pērn Jeļena Ostapenko Vimbldonā startēja ar īpašo ielūgumu jeb "wild card", ko saņēma pēc uzvaras Vimbldonas junioru turnīrā 2014. gadā, un turnīra debijā pirmajā kārtā sensacionāli pārspēja pasaules devīto raketi Karlu Suaresu Navarro, bet nepārvarēja sacensību otro kārtu.

Ernests Gulbis 2015. gada Vimbldonas turnīrā netika tālāk par pirmo kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!