Foto: EPA/LETA
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis otrdien negaidīti pārliecinoši piedzīvoja zaudējumu sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra – Austrālijas atklātā čempionāta – pirmās kārtas spēlē un tādējādi izstājās no sacensībām.

Nepilnu divu stundu ilgā cīņā Gulbis ar 6-7 (5:7), 2-6, 4-6 piekāpās vācietim Benjaminam Bekeram.

Abi tenisisti pārliecinoši iesāka spēli, uzvarot pirmos geimus servējot. Srevējot otrajā geimā, Gulbis izpildīja divus eisus, taču ceturtajā geimā Latvijas tenisists jau darbojās daudz nedrošāk. Bekers panāca divkāršo "breikpointu" un jau pirmo no tiem izmantoja, laužot Gulbja servi. Septītajā geimā Gulbim izdevās paņemt pretinieka servi un tad arī izlīdzināt rezultātu 4-4. Nākamajos geimos tenisisti savas serves neatdeva un pirmā seta liktenis tika izšķirts "tie break" izspēlē. Jau sākumā Gulbis paņēma Bekera servi, taču tad ātri zaudēja savu servi. "Tie break" izšķirošā brīdī Gulbis zaudēja savu servi (4:6), ar kārtējo "eisu" gan vēl saglabāja cerības, taču vācietis izdevību garām nelaida un uzvarēja pirmajā setā ar 7-6 (7:5).

Arī otro setu Gulbis iesāka pārliecinoši, "sausā" uzvarot pirmo geimu un izpildot divus "eisus". Tad Gulbis izvirzījās vadībā ar 2-1, viņam bija iespēja lauzt pretinieka servi, taču Bekers atspēlējās un izlīdzināja rezultātu. Kā vēlāk izrādījās, tas bija lūzuma brīdis setā un, iespējams, arī visā mačā. Piektajā geimā Gulbis svarīgā brīdī pieļāva dubultkļūdu un zaudēja savu servi, pēc tam zaudēja vēlreiz savu servi un zaudēja arī visā setā ar 2-6.

Diemžēl, trešā seta sākums neliecināja, ka Gulbis spētu saņemties. Trešajā geimā Gulbis zaudēja savu servi, kas bija arī izšķirošs brīdis trešajā setā. Astotajā geimā Gulbim bija trīskāršais "breikpoints", taču Latvijas tenisists šo iespēju neizmantoja, ļaujot Vācijas tenisistam panākt 5-3. Devītajā geimā Gulbis gan atspēlēja vienu mačbumbu un saglabāja cerību (4:5), taču nākamajā geimā Bekers vaļības neatļāvās un droši uzvarēja setā, tādējādi gūstot panākumu arī visā mačā.

Gulbis, kurš turnīrā bija izlikts ar 24.numuru un pasaules rangā atrodas 23.vietā, līdz šim ar Vācijas tenisistu augstākā līmeņa turnīros nebija ticies. 29 gadus vecais vācietis ATP pasaules rangā ieņem 55.vietu.

Gulbis ceturto reizi spēlēja "Australian Open". 2008. un 2010.gados viņš zaudēja jau pirmajā kārtā, bet 2009.gadā izstājās otrajā kārtā. Līdzīgi Melburnas tenisa kortos līdz šim veicies arī Bekeram, kurš 2007. un 2008. gados zaudēja jau pirmajā spēlē, bet pagājušajā gadā tika līdz otrajai kārtai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!