Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis otrdien pārliecinoši sasniedza Minhenes ATP sērijas turnīru otro kāru.

Pirmās kārtas cīņā Gulbis ar rezultātu 6-4, 6-2 pārspēja Somijas tenisistu Jarko Nieminenu, kurš ATP rangā ir 42.pozīcijā. Kā zināms, Gulbis rangā ieņem 47.vietu.

Mača pirmajos sešos geimos tenisisti punktus guva pie savām servēm, bet tad septītajā geimā Gulbis ieguva divas breikbumbas, no kurām izdevās izmantot otro, piespiežot Nieminenam bumbiņu sist tīklā. Turpinājumā latvietis labi darbojās pie savas serves, bet, atkal servējot somam, Gulbim bija iespēja noslēgt pirmo setu. Tomēr Nieminens to nepieļāva un uzvaru setā Gulbis guva pie savas serves, pēdējo geimu uzvarot sausā.

Otrā seta sākumā cīņa kļuva saspringtāka, bet trešajā geimā Gulbis atkal "nobreikoja" pretinieku. Geimā latvietis bija nonācis iedzinējos ar 15:40, tomēr prata atspēlēties un iegūt arī breikbumbu, kuru izdevās izmantot. Tad sportisti nosargāja savas serves, bet otrā seta septītajā geimā Gulbis ar otro piegājienu vēlreiz lauza Nieminena servi, panākot 5-2 savā labā. Pēdējā geimā latvietim vajadzēja atspēlēt trīs breikbumbas pēc kārtas, un tas viņam izdevās, svinot pārliecinošu uzvaru.

Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu Gulbis nopelnījis 20 ATP ranga punktus. Otrajā kārtā latvietim būs jāspēkojas ar turnīra trešo raketi Tomiju Hāsu, kurš rangā ieņem 14.pozīciju.

Gulbis ar Nieminenu spēkojās ceturto reizi, un visās cīņās viņš ticis pie uzvarām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!